Autonieuws

Mazda5 met waterstof/hybride-aandrijving

Mazda presenteert op de Tokyo Motor Show een bijzonder zuinige en schone Mazda5. De Mazda5 Hydrogen RE Hybrid wordt niet alleen aangedreven door een rotatiemotor op waterstof maar ook door een elektromotor.

Al lange tijd voert Mazda praktijktesten uit met een RX-8 die zowel op benzine als op waterstof kan rijden. De rotatiemotor van de RX-8 is aangepast zodat deze op beide brandstoffen kan rijden. Deze motor is nu in de Mazda5 gehangen en wordt ondersteund door een elektromotor. De motor uit de RX-8 levert op benzine een vermogen van 210 pk. Wanneer er op waterstof wordt gereden is het vermogen beperkt tot 110 pk. Wat de combinatie brandstofmotor/elektromotor voor vermogen oplevert is (nog) niet bekend. De bestuurder van de auto kan met een schakelaar kiezen tussen de beide brandstoffen.
 
Netjes weggewerkt
Zowel de brandstofmotor als de elektromotor heeft een plaatsje gekregen onder de motorkap van de Mazda5. Het accupakket voor de elektromotor en de benzinetank liggen onder de tweede zitrij. Onder de derde zitrij is plaats gemaakt voor de waterstoftank.
 
Mazda en waterstof
Mazda is zeer vooruitstrevend op het gebied van waterstof. In 2003 presenteerden de Japanners de RX-8 Hydrogen op de Tokyo Motor Show. Een jaar later werd door de Japanse overheid toestemming gegeven om praktijktesten te gaan uitvoeren op de openbare weg. Met de opening van het eerste waterstoftankstation in Japan is Mazda nog verder op weg. Deze Mazda5 Hydrogen RE Hybrid mag nog een conceptcar zijn, de RX-8 Hydrogen zal binnenkort in Japan leverbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Mazda5 nu ook als sportief uitgedoste GT-M

Autonieuws
Mazda5 nu ook als sportief uitgedoste GT-M
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.