Autonieuws

Topless Ford Shelby GT500

Ford en Shelby hebben wederom de handen ineen geslagen. Het resultaat is ditmaal een topless Shelby GT500. De 5.4 liter V8 beschikt over meer dan 450 pk en is daarmee dde snelste Ford Mustang Convertible ooit.

Carrol Shelby, de legendarische man achter de originele Shelby Mustangs, heeft zich wederom bij het Ford SVT-team gevoegd. Samen met de sportieve tak van Ford heeft Shelby de Mustang Convertible extra kracht gegeven. Bij de ontwikkeling van deze snelle cabriolet waren een paar dingen erg belangrijk. Zo moest de Convertible niet minder vermogen krijgen dan de Coupé en moest er alles aan gedaan worden om zoveel mogelijk stevigheid te krijgen. Het gewicht dat toegenomen is door de cabrioletkap en constructie moest zo laag mogelijk worden gehouden.
 
Shelby-invloed
De Ford Shelby GT500 Convertible is een mengeling van oude en nieuwe stijlen. De invloed van Shelby is duidelijk zichtbaar in de grote luchthapper in de voorbumper, de gewijzigde motorkap en de lijnen die over de auto lopen. Badges van Shelby en het legendarisch ´snake-logo´ pronken op diverse plaatsen. Ook de achterkant is met een gewijzigde bumper en dikke spoiler onmiskenbaar Shelby.
 
Zomer 2006 in de VS
Ford gaat de auto vanaf de zomer van 2006 in de VS leveren. Net als de ´gewone´ Mustang zal dit model in Europa niet leverbaar zijn. Liefhebbers zullen via de grijze import een Mustang moeten kopen.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.