Autonieuws

Opvolger Mitsubishi L300/L400 als Concept

Mitsubishi presenteert op de Tokyo Motor Show een voorbode voor een opvolger van de Delica. Het model is in Europa bekend als L300/L400. De Concept D:5 is voorzien van vierwielaandrijving en biedt plaats aan zes personen.

Het ontwerp van de Concept D:5 is zonder enige twijfel opvallend te noemen. Dat komt in het bijzonder door de afgeplatte voorkant waarin de koplampen lijken te ontbreken. De ontwerpers van Mitsubishi hadden bij het ontwerpen van deze conceptcar de taak gekregen een modern en robuust model te ontwerpen. Daarbij moesten de lijnen simpel blijven.
 
Veiligheid
Over de gehele lengte van het dak is een glazen dak gemonteerd. Dit zorgt voor veel licht en een ruimtelijk gevoel in het interieur. De auto biedt plaats aan zes personen die elk beschikken over hun eigen stoel. Ook de lijnvoering in het interieur moest simpel blijven en een veilig gevoel uitstralen voor de inzittenden. Dat er aan veiligheid veel aandacht is besteed blijkt niet alleen uit de stijfheid van de carrosserie maar ook uit de diverse veiligheidsvoorzieningen. De Concept D:5 is voorzien van Lane Trace Assist dat een signaal geeft als je zonder richtingaanwijzer van rijbaan veranderd. Adaptive Cruise Control (ACC) zorgt er met een radar voor dat er voldoende afstand wordt gehouden tot je voorganger.
 
4WD
Voor de aandrijving van de auto staat een 2.4 liter benzinemotor garant. De motor is afkomstig uit de Outlander en levert een vermogen van 170 pk. Het vermogen wordt overgebracht op alle vier de wielen via een CVT met 6 voorgeprogrammeerde stappen. Het vierwielaandrijvingsysteem is eveneens afkomstig uit de Outlander. Er kan worden gekozen uit drie standen, te noemen 2WD, 4WD Auto en 4WD Lock. Die laatste is uitermate geschikt voor in het terrein. Deze MPV kan dus behalve op de verharde weg ook in het terrein goed uit de voeten.
 
Opvolger L300/L400
Wij verwachten niet dat de Concept D:5 zonder grote wijzigingen in productie zal gaan. Toch laat Mitsubishi weten dat dit een voorloper is van de nieuwe Delicia, bij ons bekend als L300/L400. Of de auto dan ook naar Europa zal komen is nog de vraag.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.