Autonieuws

Tesla-CEO Elon Musk begeeft zich op g...

Tesla-CEO Elon Musk begeeft zich op glas ijs na tweet

De Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder van de Amerikaanse effectenbeurzen, heeft naarstig bij Tesla aanklopt voor meer duidelijkheid omtrent de recente tweet van z'n topman. Elon Musk suggereerde namelijk zijn autobedrijf van de beurs te halen, en dat was niet zonder gevolg voor de marktwaarde van Tesla.

Tesla-CEO Elon Musk begeeft zich op glas ijs na tweet
'Am considering taking Tesla private at $ 420. Funding secured'. De betreffende tweet was kort, maar uiterst krachtig. Kort nadat het bericht viral ging (Musk heeft 22,3 miljoen volgers), schoot het aandeel van Tesla omhoog. Onder de aandeelhouders van Tesla heerste lichte paniek. Is Elon Musk daadwerkelijk van plan Tesla van de beurs te halen? Niemand die het zeker weet, maar de SEC wil maar wat graag het fijne van deze opmerkelijke actie van Musk weten. Het is namelijk illegaal voor een directie om publiekelijke uitspraken te doen die de marktwaarde van je bedrijf beïnvloeden. Mits de verstrekte informatie hard gemaakt kan worden.

Focus op financiering

De SEC zal tijdens haar vragenvuur aan Musk's bureau dan ook vooral de focus leggen op de laatste zin van zijn omstreden tweet. Peinzen over een beursverkoop wordt veelal nog door de vingers gezien. Liegen dat de vereiste financiering daarvoor rond is wordt niet zo onschuldig opgevat.

Tegen een koerswaarde van 420 dollar heeft Musk namelijk zo'n 70 miljard dollar nodig om Tesla weer te privatiseren. Een astronomisch bedrag en mede gezien de perikelen bij het merk heerst er sterke twijfel dat geld is wel is. Zo niet, dan riekt zijn tweet naar beursfraude. En daar wordt in Amerika niet lichtzinnig over gedaan. Wordt vervolgd...
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Tesla-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers