Autonieuws

Chevrolet Tahoe: nieuwe grote SUV van GM

Met de komst van de compleet nieuwe Chevrolet Tahoe luidt GM een nieuw tijdperk in. De Tahoe is de eerste uit een serie nieuwe, grote SUV´s. Het model is compleet nieuwe ontworpen en op vele fronten verbeterd.

Begin 2006 wordt de beste verkochte grote SUV ter wereld vervangen door een nieuwe model. De nieuwe Tahoe is compleet opnieuw ontworpen, heeft een toegenomen spoorbreedte, meer interieurruimte, betere rij-eigenschappen en krachtigere motoren. Chevrolet spreekt zelf van de beste grote SUV die ze ooit hebben ontwikkeld.
 
Nieuwe platform
De nieuwe Tahoe staat op een compleet nieuwe platform. Het platform is speciaal ontwikkeld voor grote SUV´s en is volgens GM een goede basis voor een hele serie nieuwe SUV´s. Het nieuwe platform heeft een toegenomen spoorbreedte waardoor de auto beter op de weg ligt en de rijeigenschappen een stuk zijn verbeterd. Bovendien is het frame een stuk sterker wat niet alleen de veiligheid ten goede komt maar ook de rust in het interieur. Doordat er trillingen worden voorkomen is de nieuwe Tahoe een stuk stiller dan zijn voorganger. Chevrolet heeft sowieso veel aandacht besteed aan een stil en rustig interieur. Er is enorm veel isolatiemateriaal gebruikt.
 
Twee V8-motoren
Bij de introductie van de nieuwe Tahoe zal de keuze zijn uit twee motoren. De één is een 5.3 liter V8 met een vermogen van 320 pk en een koppel van 463 Nm. Dankzij het Displacement On Demand systeem - wat automatisch cilinder uitschakelt als deze niet worden gebruikt - is de V8 zuiniger dan ooit. Naast deze 5.3 liter achtcilinder levert Chevrolet ook een 4.8 liter V8. Deze laatste wordt standaard geleverd in combinatie met 2WD.
 
Interieur
Door de toegenomen exterieurmaten is ook de ruimte in het interieur toegenomen. De Tahoe biedt plaats aan zeven personen en het interieur is veelzijdig in te delen. Het dashboard is uitgevoerd in twee kleuren en de materialen zijn zachter en minder glanzend. De instrumenten worden met LED-verlichting zichtbaar gemaakt en zijn voorzien van chromen accenten. Chevrolet levert de Tahoe met een hele serie aan standaard en optionele uitrusting. Zaken als een achteruitrijcamera, DVD-systeem, navigatiesysteem en andere comfortverhogende zaken staan op de optielijst.
 
Begin 2006 in de VS
Chevrolet zal de nieuwe Tahoe in de VS gaan leveren vanaf het begin van 2006. De SUV al worden gebouwd in de Arlington fabriek in Arlington, Texas.

Gerelateerde artikelen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.