Autonieuws

FCA Sergio Marchionne

Nieuwe CEO's voor FCA wegens 'zeer zieke' Sergio Marchionne

Plots kondigt Fiat-Chrysler Automibiles (FCA) het aftreden van diens 66-jarige CEO Sergio Marchionne aan. De veelbesproken frontman van het Italiaans-Amerikaanse autoconcern wordt per direct vervangen door Mike Manley, een Brit die de scepter zwaait over de Jeep-merken van de groep.

Nieuwe CEO's voor FCA wegens 'zeer zieke' Sergio Marchionne
FCA zegt in een verklaring dat 'onverwachte complicaties zijn opgetreden nadat Marchionee een operatie onderging aan zijn schouder en dat die in luttele uren veel slechter zijn geworden'. Op de precieze aard van de gezondheidsproblemen wordt niet ingegaan, maar het concern wil wel kwijt dat 'als een gevolg daarvan Marchionne niet in staat zal zijn om weer aan het werk te gaan'.

Sinds 2004 aan het roer

Marchionne, een Canadees van Italiaanse origine, is één van de meest prominente CEO's uit de auto-industrie, niet zelden vanwege zijn markante uitspraken en opvallende beslissingen voor FCA. Sinds 2004 stond hij aan het hoofd van Fiat, waar hij zijn naam als eindbaas die niet zelden controversiële beslissingen nam al wist op te bouwen.

Marchionne was ook de architect van de fusie in 2009 tussen het toentertijd zwaar noodlijdende Chrysler. Destijds ging het nog op een belang van 20 procent. Sinds 2014 is dit de Amerikaanse autobouwer een volle dochter van Fiat en wist Marchionne het totale concern weer op de been te krijgen. Marchionne zou eigenlijk al aftreden binnenkort, maar dat is nu dus versneld wegens zijn acute 'onomkeerbare' gezondheid.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers