Autonieuws

Nissan GT-R

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Een markante uitspraak van Nissan's designchef Alfonso Albaisa. Hoewel de nieuwe GT-R nog niet klaar is om onthuld te worden, belooft hij nu al dat de auto 's werelds snelste sportauto zal worden.

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'
Albaisa liet deze rake woorden ontvallen tijdens het Goodwood Festival of Speed afgelopen weekend. Op het fameuze auto-event, waar de heuvelklim de grootse attractie vormt, presenteerde Nissan immers de GT-R50, een spectaculaire studie ter ere van het 50-jarige bestaan van de GT-R.

Hoe op te vatten?

'In welke zin dan?' is onze vraag vervolgens. 'De snelste' kan op meerdere manieren opgevat worden. De hoogste top? De snelste acceleratie naar 100 km/h? Beide? Iets in ons zegt dat Albaisa zich iets teveel heeft laten meeslepen door al het pk-geweld op Goodwood. Het lijkt ons sterk dat de nieuwe GT-R ineens een sprong maakt van de 600 pk nu naar zo'n 1.500 pk. Zoveel vermogen is immers al gauw een vereist om de Bugatti Chiron van z'n troon te stoten.

Om de snelste sprinter (naar honderd) te worden is minder kracht nodig. Dat bewijst de Nissan GT-R nu al, aangezien er maar weinig andere sportauto's kunnen tippen aan diens 3 seconden op de spurt naar 100 km/h. Geheid dus dat Albaisa daarnaar hintte.

Baksteen

Nu alleen nog een aandrijflijn uitkiezen. Want ja je leest het goed, Nissan is daar nog niet over uit. Wel is het merk er al over uit dat de nieuwe GT-R weer een 'baksteen' wordt, verwijzend naar het behoudt van de gekende vormgeving sinds het oer-model.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'
Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Zoeken

Merk- & modeldossiers