Autonieuws

Porsche Cayenne

Porsche Cayenne Hybrid officieel aangekondigd

Porsche heeft aangekondigd met een hybride-aangedreven Cayenne op de markt te komen. Het model laat nog enkele jaren op zich wachten maar zijn komst is officieel bevestigd door de Duitse fabrikant.

Porsche Cayenne Hybrid officieel aangekondigd
Porsche gaat de hybride-Cayenne ontwikkelen in samenwerking met de Volkswagen Groep. Het zou dus niet vreemd zijn als de Cayenne onderdelen zal gaan delen met de Q7 Hybride die op de IAA in Frankfurt als conceptcar stond. De belangrijkste reden voor Porsche om met een hybridemodel te komen is het terugdringen van het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen. De auto moet ongeveer 15% zuiniger zijn dan een vergelijkbare Cayenne die slechts door een benzinemotor wordt aangedreven.
 
Benzine- en elektromotor
Het hybridesysteem is inmiddels geen onbekende meer. Anno 2005 rijden de Toyota Prius, Lexus RX400h en de Honda Civic op de Europese wegen rond. Bovendien presenteerden diverse merken hun visie op de hybridetechniek tijdens de IAA in Frankfurt. De Cayenne zal worden aangedreven door zowel een benzine- als een elektromotor. Het is daarbij mogelijk dat de motoren gezamenlijk werken maar ook elk afzonderlijk van elkaar. Wanneer er niet harder dan 30 km/h gereden wordt kan de Cayenne puur worden aangedreven door de elektromotor. Wanneer er geen gas wordt gegeven zal de brandstofmotor uitgaan en wordt de energie  - die door bijvoorbeeld afremmen vrijkomt - worden opgevangen in de accu´s.
 
Voor 2010 op de markt
Porsche laat weten dat de Cayenne Hybrid nog wel enkele jaren op zich kan laten wachten. In ieder geval voor 2010 komt de Duitse sportautofabrikant met een Cayenne Hybrid op de markt. Belangrijk daarbij is wel dat de kernwaarden van het merk Porsche niet zullen worden aangetast.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Porsche Cayenne Hybrid officieel aangekondigd
Porsche Cayenne Hybrid officieel aangekondigd

Zoeken

Merk- & modeldossiers