Autonieuws

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Opnieuw een opsteker voor Honda en haar in Frankfurt onthulde Urban EV in het bijzonder. Een onafhankelijke jury van experts heeft de aimabele retro-Honda verkozen tot beste conceptcar van 2018.

Daar stond 'ie dan, omringd door giganten van SUV's, flamboyante crossovers en exorbitant duur pk-geweld. Niettemin, ondanks een lengte van nog geen 4 meter, zag niemand de kleine Japanner over het hoofd, om er vervolgens nog wekenlang over na te praten. Maanden zelfs! Ook nu weer, driekwart jaar na z'n werelddebuut op de IAA van 2017. Want de Honda Urban EV is namelijk zonet verkozen tot dé conceptcar van 2018. En dat gebeurde op een autoshow die momenteel plaatsvindt in Turijn.

Begin 2019 te koop
Bij het aanhoren van het luide applaus na de onthulling in Frankfurt kon Honda er al niet meer onderuit: de Urban EV Concept moest een vervolg krijgen. Inmiddels heeft het merk dan ook aangekondigd dat er een productiemodel in de pijplijn zit.

Begin 2019
zullen de orderboeken worden geopend is het laatste nieuws. Laten we hopen dat het binnenslepen van deze prestigieuze award een extra stok achter de deur is om nauwelijks aan het guitige retro-design van de Honda Urban te tornen. Immers, in de wandelgangen wordt de kleine stadsrakker nu al de 'nieuwe Mini' genoemd.

Hoe wij denken annex hopen dat de Honda Urban eruit komt te zien? Zie daarvoor het rode, geïllustreerde exemplaar.

Gerelateerde artikelen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.