Autonieuws

Ook Daimler komt met elektrische trucks

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart, opent de aanval op de Tesla Semi. Vanaf 2021 wil de truckdivisie van het concern een tweetal elektrische vrachtwagens operationeel hebben.

In de truckbranche is de concurrentie misschien nog wel moordender dan in de wereld van personenauto's. Een truck is immers niet zozeer een luxegoed, statusartikel of simpelweg een vervoersmiddel om van A naar B te geraken, maar een stuk gereedschap waarmee een transportbedrijf of zelfstandig vrachtwagenchauffeur brood op de plank moet zien te krijgen. De mindset van het koperspubliek is zodoende eventjes wat anders dan dat van de shopper bij een autodealer. Brandstofverbruik speelt zoal een cruciale rol. Zoals je zal begrijpen levert het verschil tussen 1 op 3 en 1 op 2,2 aan het einde van een gemiddelde truckrit al serieus geld op. Nogal wiedes dat de elektrische Tesla Semi nu al honderden orders heeft binnengesleept. En uiteraard wil ook Daimler een stuk van die taart.

Amerika first
De trucks die Daimler heeft gepresenteerd luisteren naar de naam eM2 en Freightliner eCascadia. De eerste is vooral bedoeld voor kleinere ladingen en afstanden, de laatste richt zich veel meer op (inter)nationaal transport, oftewel het vervoeren van bulk over de lange baan.

Wat vervolgens dan weer opmerkelijk is, is dat voor de Freightliner eCascadia slechts een actieradius van 400 kilometer wordt opgegeven. Op een rit naar van New York naar Florida zal er dus twee keer zo vaak gestekkerd moeten worden dan met de Semi van Tesla. Waarom we expliciet deze steden aanhalen? Wel, omdat Daimler zich in eerste instantie richt op de Amerikaanse markt. Andere continenten zijn waarschijnlijk later aan de beurt.

Gerelateerde artikelen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

A-klasse Limousine is volgende sedan in Mercedes-aanbod

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste indruk van interieur nieuwe Mercedes GLE

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.