Autonieuws

Exclusieve sportauto: Fisker Latigo CS

Fisker is een nieuwe autofabrikant opgericht door Henrik Fisker, ex-designer van Aston Martin. Fisker gaat twee modellen bouwen in een oplage van 150 stuks. Eén van de modellen is de Latigo CS op basis van de BMW 650Ci.

Henrik Fisker is afkomstig van Aston Martin en heeft samen met Bernhard Koehler besloten om zelf een auto te gaan ontwerpen en bouwen. Op die manier kunnen zij hun eigen ideeën doorvertalen in een productiemodel. Fisker en Koehler presenteerden op de IAA in Frankfurt twee modellen waaronder deze Latigo CS. De Latigo CS is een exclusieve coupé gebaseerd op de BMW 650Ci.
 
Basis 650Ci of M6
De Latigo CS is niet direct te bestellen via Fisker. Aangezien een BMW 6-serie de basis vormt voor deze auto, zul je als klant eerst een 6-serie moeten bestellen. Daarmee laat Fisker je vrij in de keuze voor een 650Ci of zelfs een M6. Beide auto´s worden door Fisker nog eens getuned tot respectievelijk 367 en 550 pk. Doordat de auto niet direct via Fisker te bestellen is heb je als klant ook de mogelijkheid om je huidige 6-serie om te laten bouwen tot Fisker Latigo CS.
 
Handwerk
Is de auto eenmaal bij Fisker in Californië dan wordt deze geheel gestript. Alle bodypanelen die door Fisker worden vernieuwd zijn met de hand gemaakt. Volgens Fisker worden alleen de meest hoogwaardige materialen gebruikt. Dat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van onder meer staal, aluminium, carbon fiber en magnesium. Het design van de auto is volgens Fisker het beste te vergelijken met een pijl die gespannen in de boog staat.
 
Basistechniek van BMW
Ook in het interieur gebruikt Fisker alleen de meest hoogwaardige materialen. Bijna het gehele interieur is met leer bekleed. Een aluminium typeplaatje geeft aan dat het hier om een gelimiteerde oplage gaat. De techniek in de vorm van de elektronica en veiligheidsvoorzieningen is origineel gebleven. Hierdoor heeft de auto de veiligheid van een BMW 6-serie.
 
Exclusiviteit is duur
Aan exclusiviteit hangt wel een prijskaartje. In Nederland kost een BMW 650Ci al snel 110.000 euro. Tel daarbij een slordige 150.000 euro bij op voor het ombouwen van de auto. Bestel je nog wat accessoires, zijn er specifieke wensen en eisen en wil je de auto getuned hebben dan kost een Fisker Latigo CS al snel 300.000 euro exclusief belastingen. Voor dat geld rij je wel een superexclusieve auto waar er wereldwijd slechts 150 van gebouwd gaan worden.

Gerelateerde artikelen

Dit is het echte gezicht van de Fisker EMotion

Autonieuws
Dit is het echte gezicht van de Fisker EMotion
> Artikel lezen

'Apple heeft interesse in technologie Fisker EMotion'

Autonieuws
'Apple heeft interesse in technologie Fisker EMotion'
> Artikel lezen

Fisker EMotion: 640 km ver en 260 km/h snel

Autonieuws
Fisker EMotion: 640 km ver en 260 km/h snel
> Artikel lezen

Nieuwe Fisker eist je beeldscherm op

Autonieuws
> Artikel lezen

Fisker EMotion ook in productietrim behoorlijk bruut

Autonieuws
Fisker EMotion ook in productietrim behoorlijk bruut
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.