Autonieuws

Linksgestuurde nieuwe Daihatsu Copen

We kunnen gerust stellen dat de Daihatsu Copen in Europa een unieke verschijning is. Op de IAA presenteerde Daihatsu de Copen met een nieuwe krachtige motor en het stuur van de linkerkant.

De Copen is een kleine Coupé-Cabriolet die tot op heden alleen met het stuur aan de rechterkant leverbaar was. Het autootje biedt enorm veel rijplezier en zijn 659 cc motortje zorgt voor een acceleratie van 0-100 km/ in 11,7 seconden. In ons land is het succes van de Copen niet erg groot. Jammer, want de auto heeft veel meer in zich dan meniggeen denkt ondervonden wij vorig jaar tijdens een rijtest. Mogelijk komt er met deze nieuwe Copen verandering in.
 
Nieuwe motor
De nieuwe 1.3 liter viercilinder motor met twee bovenliggende nokkenassen (DOHC) biedt continue dynamische variabele kleptiming (DVVT). De motor (type K3-VE) wordt ook toegepast in andere Daihatsu modellen en is vanwege zijn compacte afmetingen, zijn goede prestaties en lage brandstofverbruik zeer populair. De versie van de Copen is speciaal getuned en afgestemd op sportief rijgedrag. De 87 pk sterke motor moet de Copen in minder dan 10 seconden naar 100 km/h kunnen doen accelereren. Deze prestaties worden gecombineerd met een verbruik van 6,0 liter per 100 km.
 
Linksgestuurd
Met de komst van deze nieuwe motor werd de Copen ook licht aangepast. Zo beschikt de auto nu standaard over Recaro sportstoelen, een Momo stuurwiel en een achterspoiler. Misschien  wel één van de belangrijkste vernieuwingen is de komst van een linksgestuurde versie. Dit zal veel minder mensen er van weerhouden om de auto te kopen.

Gerelateerde artikelen

Ontzettend enig: Daihatsu Copen Coupé en Shooting Brake

Autonieuws
> Artikel lezen

Coupe/Cabriolet van Daihatsu: de Copen

Autonieuws
Coupe/Cabriolet van Daihatsu: de Copen
> Artikel lezen

Op zoek naar rijplezier? Daihatsu Copen (kopen!)

Autotests
Op zoek naar rijplezier? Daihatsu Copen (kopen!)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.