Autonieuws

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

De i20, je ziet 'm niet zo heel vaak op de Nederlandse wegen. Toch is het een van de populairste Hyundai's… in Europa. Middels een facelift hopen de Zuid-Koreanen dit te prolongeren. Al moet je ervoor twee keer kijken om de vernieuwingen te ontdekken.

Update 26 april 2018 - Gisteren stelde Hyundai de lichtjes opgefriste i20 voor, incluis foto's van de reguliere versie. Vandaag voegt het daar afbeeldingen van de avontuurlijk getinte i20 Active bij. Komt dat zien!

Kennersoog
Een grille zonder sieromlijsting, geretoucheerde mistlampbehuizingen met kleinere en rondere mistpitten en een iets ander verloop van de voorbumper; dat is het wel aan de voorzijde. Geen opgefriste koplampen dus, doorgaans gebruikelijk bij de minste facelift. Kortom, je moet een kenner zijn om de visuele vernieuwingen onmiddellijk te ontdekken.
Aan de achterzijde gaat dat een stuk makkelijker. Daar namelijk wel hertekende lichtunits en zelfs een compleet nieuw ontworpen achterbumper. Ook de achterklep is nieuw en huist voortaan de kentekenplaat. Verse wieldesigns maken de aanvankelijk bescheiden facelift af.

Binnenkijken
In het interieur is de vernieuwde middenconsole het grootste nieuws. Daar vind je – bij de duurdere uitvoeringen – een 7 inch scherm van het infotainmentsysteem met aanraakgevoelige bediening. Het systeem kan overweg met Apple Carplay en Android Auto. Qua veiligheid gaat de i20 erop vooruit dankzij systemen als rijstrookassistentie, vermoeidheidsherkenning en grootlichtassistentie.

Voor kopers die graag kleur bekennen is het voortaan mogelijk de carrosserie in een andere kleur dan het (zwarte) dak uit te voeren. Voor de koetskleur bestaat de keuze uit: Tomato Red, Champion Blue, Clean Slate, Passion Red, Sleek Silver, Polar White, Stardust Grey en Phantom Black.

Automaat met dubbele koppeling
Motorisch verandert er niets. Dat betekent dat op het palet nog altijd een eenliter driecilinderturbo prijkt met 100 of 120 pk en een atmosferische 1.2 liter, goed voor 75 of 84 pk. Een handbak is standaard en een automaat voortaan optioneel. Het gaat om een 7-traps met dubbele koppeling, al is die enkel te koppelen aan de lichtste 1.0 T-GDI.

Wanneer de vernieuwde Hyundai i20 precies bij de dealer staat is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden

Autonieuws
Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden
> Artikel lezen

Hyundai i20 krijgt stoere broer genaamd i20 Active

Autonieuws
Hyundai i20 Active
> Artikel lezen

Droomt Hyundai van een Le Mans-optreden?

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016

Autonieuws
Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016
> Artikel lezen

Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N

Autonieuws
Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.