Autonieuws

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

De Vision Maybach Ultimate Luxury is niet de enige nieuweling met een kontje die Mercedes-Benz vandaag officieel voorstelt. Ook kunnen we kennismaken met de A-klasse Sedan!

Om meteen onduidelijkheden of verwarring te voorkomen: de nieuwe A-klasse Sedan is niet de opvolger van de CLA. Een nieuwe generatie daarvan zit nog in het vat. Oftewel, binnen afzienbare tijd heeft Mercedes niet één, maar twee compacte sedans in de aanbieding.

Langere wielbasis
De A-klasse Sedan heeft een lengte van 4,6 meter, is 1,80 meter breed en niet hoger dan 1,46 meter. Dat is een formaat die overeenkomt met de (huidige) CLA, waaruit op te maken dat de volgende generatie daarvan een groeispurt kan tegemoetzien. Anders zouden beide sedanmodellen met ster immers te veel in elkaar vaarwater terecht kunnen komen.

Wie echter de A-klasse Sedan langer bestudeert valt waarschijnlijk nog iets opvallends op. Precies, de wielbasis. Die is een stuk langer dan bij de vijfdeurs A-klasse. Zes centimeter om precies te zijn, tot een lengte van 2,89 meter. Chinezen zij nu eenmaal dol op verlengde auto's. In het kofferruim past normaliter 420 liter, een plus van 50 liter ten opzichte van de hatchback-uitvoering.

Motoren
Motorisch gaat Mercedes de A-klasse L Sedan (zoals het model officieel in China zal worden gevoerd) leveren met twee 1.3 liter grote viercilinders en een tweeliter benzine, tevens een vierpitter. Vermogens variëren van 136 tot 190 pk. Schakelen kan via een handbak of de 7G DCT-automaat. Het topmodel heeft die laatste transmissie standaard.

Tweede helft 2018
Mercedes laat weten dat de productie in de tweede helft van het jaar wordt opgestart. In China en door Beijing Benz Automotive Co, een joint-venture die Mercedes-Benz in het gigantische land heeft met SAIC Motor. De Europese derivaat zal er vlak achteraankomen en die zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon worden gebouwd in Europa. In Hongarije, parallel aan de vijfdeurs A-Klasse. Beelden daarvan circuleerden immers al op het web.

Gerelateerde artikelen

Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden

Spyshots
Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Vaarwel Mercedes CLA, welkom A-klasse Sedan

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes EQ A heeft BMW i3 in het vizier

Autonieuws
Mercedes EQ A heeft BMW i3 in het vizier
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.