Autonieuws

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Mercedes’ grote primeur tijdens de autoshow van Beijing is vroegtijdig op het web beland: een SUV-een-kontje en die vooralsnog luistert naar de naam Ultimate Luxury Concept.

Het was slechts een kwestie van tijd dat ook Maybach met een super-de-luxe SUV op de proppen zou komen en deze zou laten debuteren in het SUV-land bij uitstek China. En voilà, dit is 'm. Dat het momenteel nog om een conceptcar gaat is slechts een formaliteit. Binnen nu en een paar jaar kun je het productiemodel verwachten. Als eerste ook in China waarschijnlijk.

Met GLE Coupé-kontje
Mercedes-Benz is natuurlijk heer en meester in het bouwen van luxe SUV's. Haar eigen portfolio met auto's in deze klasse is omvangrijker dan ooit tevoren en de magazijnen van het merk met de ster liggen dan ook vol met componenten die voor het grijpen liggen. En dat kwam goed van pas bij de Vision Ultimate Luxury.

Je hoeft in elk geval geen raketgeleerde te zijn om in deze nieuwe Maybach-concept een mengelmoes tussen de S-klasse en de GLE Coupé te herkennen, op smaak gebracht met exotische materialen en ornamenten die je alleen in de duurste Benz'en terugvindt of exclusief ontworpen zijn voor Maybach.

Aan de buitenzijde springt vooral het GLE Coupé-achtige kontje op, al is die net even anders. De Vision Ultimate Luxury doet hierdoor enigszins denken aan een flink opgeblazen C- of CLA-klasse. De 'gespleten' achterruit is dan weer heel erg Maybach. Je vindt deze ook op de Maybach 6 Coupé en sommige Maybachs van weleer.

Meer informatie geheid binnenkort. Sowieso wanneer eind volgende week de autoshow in Peking losbarst.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Mercedes-Maybach weer S-klasse de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Groots afscheid: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach 6 Concept: doekje erbij?

Fotogalleries
> Artikel lezen

Zo smoelt de Vision 6 Cabriolet bij serieproductie

Autonieuws
Zo smoelt de Vision 6 Cabriolet bij serieproductie
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak

Autonieuws
Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.