Autonieuws

Oranje auto's

Voel je Koning te rijk in deze bijzondere oranje bolides

Koningsdag. Heel Nederland kleurt weer oranje. Middels vlaggetjes, boa’s, brillen, shirts of truien, pruiken, kronen, sjaals en tetterende vuvuzela’s. Zelfs de grachten en menig fontein kleuren de oer-Hollandse oranjegloed. Het is feest en dat zal men weten ook. De meeste mensen laten de auto een dagje thuis en daar valt wat voor te zeggen. Bier, met ook een toefje oranje, kleurt nu eenmaal niet goed achter het stuur. Trek je er wel op uit, doe dat dan nuchter maar geheel in stijl. Met een oranje auto, welteverstaan. Wedden dat er de hele dag enthousiast naar je gezwaaid zal worden op de 27ste. En daarom gingen wij op zoek naar oranje bolides.

Voel je Koning te rijk in deze oranje bolides

Ford Ka

Grappig, schattig en ó zo kleurrijk in oranje. Maar de Ford Ka – van de eerste generatie – hoort bovenal thuis in dit rijtje omdat 'ie voor een (sinaas)appel en een ei op de kop getikt kan worden. Neem nu deze guitige exemplaren die verspreid over het land te koop worden aangeboden. Voor minder dan duizend piek slaag je al met vlag en wimpel.

Fiat Multipla

Op Koningsdag is het geoorloofd uit de band te springen. Dat hoort er nu eenmaal bij wanneer onze Willem z'n verjaardag viert. Nou, wie daar de ideale auto bij zoekt komt vanzelf uit bij – jawel – de Fiat Multipla. Veel gekker worden auto's niet en in het oranje komen de maffe koetsvormen van de 6-persoons Italiaan zowaar nog beter uit de verf.

MG F

Al regent het pijpenstelen, op Koningsdag laat niemand zich daardoor uit het veld slaan. Dat hebben we vorig jaar wel gemerkt. Een zonnetje zou evenwel een mooie bijkomstigheid zijn dit jaar. Meteorologen durven nog geen garantie te geven daarop, maar wij wagen het erop. Al was het alleen maar om een reden te hebben om deze MG F eigen te maken. Wat een leuke cabrio blijft dat toch! En hij is er (in het oranje) voor een duizend of vier.

Spyker C8 Spyder

Onder de Oranjes bevinden zich diverse fervente autoliefhebbers, waaronder Willem-Alexander himself. Als auto van de zaak rijdt hij Duits, maar wat als onze jarige koning zichzelf een koninklijke bolide cadeau zou doen? Als we zo vrij mogen zijn een voorstel in te schieten, dan deze C8 Spyder. Weliswaar niet oranje van buiten, maar dat maakt het interieur en de maker ervan, Spyker uit de polder, meer dan goed. En anders trakteer jij je toch gewoon op deze oer-Hollandse schone. Elke dag feest! Wel even drie ton meenemen overigens.

McLaren 675LT

Nooit hadden we gedacht dat autodealend Nederland nog zoveel oranje auto's in de aanbieding heeft. Van jong tot oud en van goedkoop tot schreeuwend duur; er is voor iedereen wel de perfecte 'king of the road' te vinden. Omdat we dit lijstje aftrapten met de een van de goedkoopste, eindigen we met een van de allerduurste oranje bolides op Gaspedaal. Deze fraaie en uiterst spectaculaire McLaren 675LT voor de lieve som van 425.000 euro. Als daar de vlaggetjes niet omhoog voor gaan, weten wij het ook niet meer.

Zelf ook graag een oranje auto? Bekijk hier het aanbod oranje occasions.
Redactie
Door Redactie
Voel je Koning te rijk in deze oranje bolides
Voel je Koning te rijk in deze oranje bolides
Voel je Koning te rijk in deze oranje bolides

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers