Autonieuws

Chevrolet Nubira Wagon WTCC R+

Chevrolet komt met de Nubira Wagon WTCC R+. Het model is uiterlijk gebaseerd op de WTCC-raceauto van Chevrolet. Onder de motorkap ligt een 172 pk sterke 1.8 liter motor voorzien van een compressor.

Het World Touring Car Championship (WTCC), met 20 races in Azië, Europa en Zuid Amerika, is wereldwijd de absolute top op het gebied van toerwagenraces. Drie 270 pk sterke fabrieksraceauto’s van Chevrolet rijden mee in de WTCC. Na de introductie van een prototype van de Nubira WTC straatversie, in mei van dit jaar, introduceerde Chevrolet tijdens de Internationale Autoshow van Frankfurt (IAA) een tweede op het WTCC geïnspireerde studiemodel: de Nubira Stationwagon WTCC R+. Volgens Chevrolet zijn de productiekansen zeer groot.
 
Sportief uiterlijk
Net als het eerste studiemodel heeft het team van Ray Mallock – tevens verantwoordelijk voor de échte WTCC-auto’s van Chevrolet - ook de Nubira Stationwagon WTCC R+ op extra brede wielen gezet. Bovendien vertoont de uitstraling van de auto grote gelijkenis met het uiterlijk van de racewagen. Dat wordt onderstreept door de diep doorgetrokken voorbumper met de opvallende luchtinlaten, de bredere spatborden en de gewelfde dorpels. Een achterspoiler, een achterbumper met Venturi-effect en de donker getinte ramen ronden de sportieve uitstraling van de nieuwe stationwagon af. Bovendien is de auto herkenbaar aan de R+ logo’s op de achterzijde en op de voorspatborden. De ‘+’ is daarbij in lijn met het Chevrolet-embleem ontworpen.
 
Sportief interieur
Ook in het interieur overheerst een gevoel van sportiviteit. De zwartlederen stoelbekleding is afgewerkt met een speciaal en opvallend stiksel. Het R+ logo is verwerkt in de voorstoelen, in de speciale vloermatten en op de console. Alle interieurpanelen zijn voorzien van een mat-aluminium ‘look’. Dankzij het nieuwe, sportieve stuurwiel, de aluminium antislippedalen en de aangepaste versnellingspookknop heeft de bestuurder volledige controle over het vermogen dat de sportieve Nubira stationwagon levert. Bovendien is de Nubira Stationwagon WTCC R+ voorzien van een aangepaste versnellingsbak, met sterkere bussen en kortere schakelwegen, waardoor het schakelen nog sneller verloopt.
 
172 pk sterke compressor-motor
Het Stationwagon studiemodel levert met zijn 1.8-liter motor zeker meer dan genoeg vermogen. De krachtbron werd door Delta-Motor, een Zwitserse specialist en partner van Chevrolet, voorzien van een mechanische compressor met een druk van 0,5 bar en een tussenkoeler. Die combinatie doet het vermogen van de Nubira Stationwagon met meer dan 40 procent toenemen. Weergegeven in cijfers betekent dat een vermogen van 172 pk bij 6.000 tpm (standaard 123 pk) en een koppel van 230 Nm bij 4.900 tpm (standaard 165 Nm). Daarmee bereikt de Nubira Stationwagon WTCC R+ de 100 km/u in 8,0 seconden en accelereert hij door naar een topsnelheid van boven de 215 km/u. De krachtbron is herkenbaar aan de R+ emblemen op het kleppendeksel en aan de opvallende uitlaatdemper van het aangepaste uitlaatsysteem.
 
Wielen en remmen
Een goed contact met de weg wordt gegarandeerd door 215/45-17 laagprofiel high-performance banden. Die zijn gemonteerd op grote, speciale 17x7 inch aluminium spaakwielen die de spoorbreedte bovendien verder vergroten. De grotere remmen grijpen sneller in en houden het lange tijd vol. Aan de voorzijde is de Nubira Stationwagon WTCC R+ uitgerust met grotere 325 mm schijfremmen en de remklauwen zijn rondom voorzien van speciale, fading bestendige remblokken.
 
Wegligging
Ook de ophanging werd behoorlijk aangepast. Aan de voor- en achterkant werd de Nubira Stationwagon 30 mm verlaagd. Andere modificaties zijn onder meer de versterkte rubberen bussen, de straffere veren en dempers en de stabilisatoren met een grotere diameter, om het rollen van de carrosserie te beperken. Samen zorgen ze voor uitermate sportieve prestaties die passen bij een auto als de Nubira Stationwagon WTCC R+.

Gerelateerde artikelen

Chevrolet WTCC R+ voor de openbare weg

Autonieuws
Chevrolet WTCC R+ voor de openbare weg
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Nubira in besneeuwd Oostenrijk

Spyshots
Nieuwe Chevrolet Nubira in besneeuwd Oostenrijk
> Artikel lezen

Prijs Lacetti en Nubira diesel bekend

Autonieuws
Prijs Lacetti en Nubira diesel bekend
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica

Spyshots
Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Nubira wordt Cruze

Autonieuws
Nieuwe Chevrolet Nubira wordt Cruze
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.