Autonieuws

Mini-sculptuur verklapt alvast interieur McLaren F1-opvolger

Langzaam maar zeker zal McLaren meer ontvouwen van de spirituele opvolger van de legendarische F1. Deze nu nog BP23 geheten 'Hyper-GT' staat op de agenda van 2019. En terwijl de ontwikkeling ervan nog in volle gang is, hebben alle toekomstige eigenaren alvast een presentje van McLaren ontvangen: een evenzo exclusief minisculptuur dat de cockpit van de BP23 deels prijsgeeft.

Je leest het goed: ruim voor de officiële onthulling zijn alle exemplaren van de McLaren BP23, een tijdelijke naam, al vergeven. Want ja, zo gaat dat tegenwoordig in de hoogste regionen van de autobranche. In het bijzonder bij begeerlijke (sport)auto's met een strikt gelimiteerde, geringe oplage. Van de BP23 zullen er 106 worden gebouwd, evenveel als het aantal verkochte F1's.

Extreem strakke lijnen
Het sculptuur weegt 3,6 kilogram en is 40 centimeter lang, 20 centimeter breed en 8 centimeter hoog en vergt 100 arbeidsuren om te maken. 30 uur daarvan komt op het conto van polijsten.

Onbekend is of de toekomstige eigenaren een preview van de complete auto hebben gekregen alvorens zij hun handtekening onder een koopcontract ter waarde van 2,3 miljoen hebben gezet. Zo niet, dan is het sculptuur die zij cadeau hebben gekregen van McLaren een al net zo'n grote verrassing als voor ons, het publiek. Het beeldhouwwerk geeft immers een indruk van de BP23's interieur. En extreem strakke lijnen voeren daarbij de boventoon. Typisch McLaren.

Snelste McLaren ooit
Zoals gezegd wordt er nog volop aan de BP23 gewerkt. Er is zelfs nog geen definitieve naam. Wel beloven de Britten alvast dat de nieuwe Ultimate Series de snelste McLaren ooit zal worden. Tot dusver is dat de F1 met een top van 389 km/h. De BP23 gaat daar dus overheen. Dankzij welke krachtbron is nog onbekend. In elk geval een benzinemotor, gekoppeld aan elektrokracht. Het type hart dat ook klopt in de P1, maar weer niet in de nieuwere Senna.

Gerelateerde artikelen

Woensdag, gehaktdag: dit is de McLaren Senna GTR

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren presenteert nieuwe Long Tail, genaamd 600LT

Autonieuws
> Artikel lezen

600 LT is Mclaren's volgende smaakmaker

Spyshots
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.