Autonieuws

IIHS: 'Menig auto veel minder veilig aan passagierskant'

IIHS, wat staat voor International Institute for Highway Safety, is het Amerikaanse equivalent van EuroNCAP. Net als dat Europese veiligheidsinstituut voert het met enige regelmatig botsproeven uit, en daarbij wordt vooral aandacht besteed aan de zogeheten 'small overlap frontal crash'. Menig auto blijkt namelijk daarop door de mand te vallen, zo ook enkele van de nieuwste SUV's.

Een goede score bij een botsproef is van belang voor de slaagkansen van een nieuw model op de markt. De lat ligt hoog en wordt alsmaar hoger gelegd. Maar net zoals dat bij emissienormen, waar motoren en transmissies specifiek voor de verbruikscyclus en uitstootmeting geoptimaliseerd worden, is dat ook het geval bij crashtests. En dat resulteert dat een auto in theorie veiliger wordt geacht dan dat de praktijk zal laten zien bij een (specifieke) impact.

Keurig binnen de lijntjes, maar daarbuiten...
Vanzelfsprekend proberen automerken met een minimale inspanningen een zo hoog mogelijke veiligheidscore te behalen. Daar hoeft niets mis mee te zijn. Maar een erg grote aandacht voor de prestaties op enkele specifieke botsproeven, zegt in principe weinig over de prestaties van een model in een crashtest die van die norm afwijkt.

Wissel van kant
IIHS implementeerde eerder normen voor een frontale crashtest met een beperkte overlap van 25 centimeter. Een test die veel overeenkomsten vertoont met de overlaptest van het Europese Euro NCAP die werkt op basis van percentages. De test wordt uitgevoerd aan de bestuurderszijde waar alle nieuwe auto's goed tot uitstekend op presteren.

Het wordt echter een ander verhaal wanneer de tests worden uitgevoerd aan de passagierskant. Een aantal auto's, waaronder de BMW X1, Jeep Compass en Mitsubishi Outlander beschermen de naaste passagier op dezelfde manier als de bestuurder. Maar uit een eerste reeks tests blijkt ook dat sommige modellen aan de passagierskant (die eerder niet getest werd) niet dezelfde verstevigingen hebben als aan de bestuurderskant. Dat is onder meer het geval bij de Ford Escape (bij ons verkocht als Ford Kuga) en Mitsubishi Outlander Sport (in Europa te koop als Mitsubishi ASX). Bij eide compacte SUV's werd de gordijnairbag niet geactiveerd en bij de Ford drong de bodemstructuur liefst tien centimeter het voetencompartiment van de passagiers binnen.

Streng advies
Het IIHS onderstreept in een reactie dat het voor een verhoogde veiligheid in alle omstandigheden opteert en niet louter in een gecontroleerde testomgeving. Het wil autofabrikanten dan ook op het hart drukken om verder te kijken dan de testprocedure. Opmakend uit de laatste crashresultaten staren diverse merken hier namelijk te veel blind op, aldus IIHS.

Gerelateerde artikelen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.