Autonieuws

Een blik over een TDI-kerkhof van Volkswagen in de VS

Gerben Witten30 maart 2018

Honderdduizenden diesels kocht Volkswagen terug in Amerika. Waar laat je die? Nou, op bijna 40 locaties verspreid over het land van Uncle Sam. En afgaande op de luchtfoto's van zo'n kerkhof aan frauduleuze TDI's, aan de rand van de woestijn, ziet het er niet naar uit dat de Duitse gigant de auto's snel nieuw leven inblaast.

Zo'n 6 miljard euro armer en tegen de 350.000 TDI's rijker; dat is Volkswagen na het dieselschandaal waarmee het vooral in Amerika kampt. Slechts een gering percentage op de totale jaarproductie van het Duitse autoconcern, maar genoeg om er niet zomaar één grote centrale parkeerplek voor te vinden. Bovendien komen er nog meer bij, meldt persbureau Reuters. Wanneer het einde van 2019 nadert zal Volkswagen circa een half miljard diesels voorzien van sjoemelsoftware hebben teruggekocht van eigenaren.

Grotendeels opknappers
De foto's hieronder, ook afkomstig van Reuters, tonen beelden van de (tijdelijke) parkeerplaats in de Californische woestijn nabij Victorville. Duizenden TDI's staan onder andere daar te wachten op een nieuwe eigenaar, nadat Volkswagen ze heeft aangepast. Want dat doen de Duitsers wel degelijk. Zo zijn reeds 13.000 diesels weer door de keuring gekomen en doorverkocht. Maar niet allemaal komen ze in aanmerking voor een tweede leven, zo blijkt. Tegen de 30.000 exemplaren zijn al voor de eeuwigheid vernietigd. Best treurig en nogal zonde, maar of Volkswagen er nu echt wakker van ligt…?

Gerelateerde artikelen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Groep verandert per direct van CEO

Autonieuws
Volkswagen Groep verandert per direct van CEO
> Artikel lezen