Autonieuws

Mercedes komt ook met hybride techniek

Mercedes presenteert twee modellen met hybride aandrijving. Beide modellen zijn op basis van de nieuwe S-klasse. Het grote verschil tussen de beide modellen is de motor. De één is een diesel, de andere een benzineversie.

Wat beide auto´s gemeen hebben is de theorie achter de hybride-aandrijving. Dit komt er kort gezegd op neer dat de elektromotor puur als ondersteuning van de benzine- of dieselkrachtbron dient. Door het gebruik van de elektromotor verbruikt de auto gemiddeld minder brandstof, met name in het stadsverkeer. Daar slaat de benzine- of dieselmotor automatisch af zodra de auto even stilstaat en helpt de elektromotor bij het accelereren. Bij het afremmen en afdalen wordt weer energie teruggewonnen.
 
Benzineversie: DIRECT HYBRID
 
Dieselversie: BLUETEC HYBRID
De dieselhybride op basis van de S-klasse draagt de naam S 320 BLUETEC HYBRID. De grootste uitdaging voor diesels is om de uitstoot van stikstofoxide (NOx) terug te brengen. Nu de dieselmotoren van Mercedes-Benz worden voorzien van een diesel partikel filter, is stikstofoxide de enige uitlaatgascomponent die zij ten opzichte van benzine-auto’s meer uitstoten. Met behulp van Selectiv Catalytic Reduction (SCR), een nieuwe reinigingstechniek van de uitlaatgassen, is de NOx-uitstoot van het studiemodel BLUETEC HYBRID met zo’n tachtig procent verminderd. Dankzij deze techniek, gecombineerd met een elektromotor, wordt met deze auto de laagst mogelijke emissie bereikt.
 
Betere prestatie’s en toch iets zuiniger
De S 320 BLUETEC HYBRID levert 243 pk en 575 Nm, accelereert in 7,2 seconden van 0 naar 100 km/h, haalt een elektronisch begrensde top van 250 km/h en verbruikt gemiddeld 7,7 liter per 100 km. Ter vergelijking de cijfers van de S 320 CDI: 235 pk en 540 Nm, 0-100 km/u in 7,5 seconden, een top van 239 km/h en een verbruik van 8,0 liter per 100 km.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.