Autonieuws

Onverwacht: Ford Galaxy Concept

Ford neemt geheel onverwacht een conceptcar van de nieuwe Galaxy mee naar de IAA. Het compleet nieuwe model is de grootste personenauto in het Ford-assortiment.

De nieuwe Galaxy zal pas halverwege 2006 geïntroduceerd worden, maar Ford gunt het publiek nu al een blik op de nieuwe MPV. Bij de Galaxy heeft Ford de nadruk gelegd op comfort en luxe in een ontwerp waarbij er ruim plaats moet zijn voor zeven personen. De Galaxy staat aan de top van de Europese modellenreeks van Ford, samen met de onlangs vernieuwde Ford Mondeo. En binnenkort komt hier de productieversie van de Ford SAV Concept nog bij.
 
Ford’s designtaal duidelijk zichtbaar
Duidelijk zichtbaar is de nieuwe designtaal die Ford anno 2005 aanhoud. De hoge daklijn is in deze designtaal opgenomen om te zorgen voor voldoende hoofdruimte. Verder valt de voorkant van het nieuwe Galaxy conceptmodel op. De karakteristieke gebogen neus, die in combinatie met de kenmerkende nieuwe vorm van de Ford-koplampen het nieuwe Ford-gezicht benadrukt. In de koplampunits is een Advanced Front Light System (AFLS) ingebouwd. Dit systeem omvat bewegende halogeenlampen die 12 graden kunnen draaien en daarmee de bestuurder een betere blik op de weg geven. Het systeem is er prettig bochtige en onverlichte landweggetjes. Het systeem voorziet ook in gerichte verlichting die helpt bij bepaalde bochten die met lage snelheid worden genomen, bijvoorbeeld bij een oprijlaan.
 
Luxe interieur
Ford gunt ons eveneens een kijkje in het interieur. De details zullen volgens Ford nog worden aangepast. “Vooralsnog ligt de nadruk op de luxueuze op elkaar afgestemde kleuren en materialen en het dynamische gebruik van de oppervlakken.” En dat is goed te zien. Het conceptmodel is uitgerust met luxueuze Infiniti Blue leren stoelen die zijn voorzien van versterkte stiksels en die samen met een Pewter interieur een mooie kleurenmix vormen. Accenten in echt hout dragen nog verder bij tot het gevoel van luxe.
 
HMI
In het conceptmodel van de nieuwe Ford Galaxy worden enkele belangrijke nieuwe technologieën geïntroduceerd. Zo is er bijvoorbeeld de HMI (Human Machine Interface), een systeem voor de communicatie tussen de bestuurder en de auto. Dit systeem bestaat uit vier knoppen aan elke kant van het stuurwiel waarmee de bestuurder meer intuïtieve controle kan uitoefenen op de functionaliteit van de auto. Via het HMI-systeem zullen Galaxy-bestuurders de instellingen van de auto vanuit één centraal punt kunnen aanpassen.
 
Halverwege 2006 meer informatie
Volledige technische gegevens en specificaties van de productieversie van de nieuwe Ford Galaxy zullen bekend worden gemaakt tegen de tijd van de introductie volgend jaar. De nieuwe Galaxy zal gemaakt worden in de Ford fabriek in Genk.

Gerelateerde artikelen

Gespotte Ford Galaxy is the real deal

Spyshots
> Artikel lezen

En dat is drie! De nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Ford Galaxy
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy
> Artikel lezen

Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe

Autonieuws
Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.