Autonieuws

BMW Concept 8-serie Gran Coupé

Wat heeft BMW dit keer in petto voor Genève?

De auto die hier wordt geteast is geen Aston Martin. Hoewel dat zomaar had gekund. De nieuwe Rapide bijvoorbeeld. Toch gaat het hier wel degelijk om een BMW. Naar verluidt de vierdeurs 8-serie Gran Coupé. Ironisch genoeg een potentiële rivaal voor de eerdergenoemde Brit.

Wat heeft BMW dit keer in petto voor Genève?
BMW heeft er eigenlijk nooit een geheim van gemaakt dat het een heuse modellenfamilie wil uitbrengen van de nieuwe 8-serie. Maar wie had gedacht dat ze daar in München zoveel haast bij hadden? Zo passeerde immers al een Concept 8-serie, kan het productiemodel ervan elk moment officieel onthuld worden, geeft de M8 GTE al gas en is er ook al een Cabriolet en M8 bevestigd en reeds gespot. Een vierdeurs 8-serie Gran Coupé komt daar nu bij, zo lijkt het sterk.

Ducktail

Valt er vervolgens al iets zinnigs te vertellen over deze vierdeurs-variant van de nieuwe BMW 8-serie. Ja en nee. Dat eerste door simpelweg af te kijken bij de tweedeurs Concept 8-serie, dat laatste omdat BMW nog geen productiemodel van de nieuwe 8-serie heeft voorgesteld. Opvallendste detail voor nu is de zogeheten ducktail op het achterste puntje van de sierlijke koets, een kenmerkend detail van menig Aston Martin. Toeval?
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers