Autonieuws

Lexus UX

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Lexus geeft een eerste blik op de nieuwe UX, het broertje van de NX. In de loop van dit jaar moet dit Japanse antwoord op de BMW X2 en Jaguar E-Pace nog in de showroom staan, nadat het z'n debuut heeft beleefd op de Autosalon van Genève.

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel
We schrijven september 2016. Lexus trekt het doek van de UX Concept. De ogen branden in het hoofd bij het zien van de studie. Misschien nog wel meer als destijds bij de LF-NX. Allemachtig, wat een design! Over-de-top? Lelijk? Gewaagd? Zeg het maar. Kort na de onthulling werd al bekendgemaakt dat het niet bij een concept zou blijven. Er zou een productiemodel volgen, als tegenhanger van andere relatief compacte SUV's als de Mercedes GLA en Audi Q3. Menigeen hield z'n hart vast.

Afgezwakt

En dit is 'm geworden: de Lexus UX. Nog altijd behoorlijk opzichtig, maar niettemin een stuk zachtaardiger voor het netvlies dan de conceptversie. Bovendien zijn we reeds wat gewend van Lexus. We krijgen ook alvast een glimp van het dashboard te zien. Maar voor meer informatie moeten we toch echt nog een weekje wachten.
Redactie
Door Redactie
Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers