Autonieuws

Opel Antara GTC Concept: voorbode Frontera

Opel laat op de IAA de Antara GTC zien. Deze conceptcar is qua design een voorbode voor de nieuwe driedeurs Opel Frontera. Eind volgend jaar zal de nieuwe Frontera leverbaar zijn.

De Antara GTC is volgens zijn maker een sportief concept van een off-road coupé. Met zijn opvallende koplampen, die tot ver op de flanken doorlopen en de merktypische vouw in de motorkap, benadrukt de voorzijde van deze vierzitter het nieuwe design van Opel. Van de zijkant gezien trekt hij de aandacht met zijn ‘frameloze’ ramen die recht naar beneden gaan en bijdragen tot het coupéachtige silhouet. De naam GTC doet niet alleen denken aan de Astra GTC, het design van de zijkant doet dat ook. Verder valt ook de achterklep van de Concept op. 
 
Interieur
Dankzij een aantal optische en technische details en de typische interieurflexibiliteit van Opel sluit de stylingstudie ook aan bij alle prak tische eisen. Zo heeft de kofferdeksel een pantograafvormige scharnier en draait deze door het innovatieve design naar boven en voorwaarts wanneer hij wordt geopend. De persoon die de bagage inlaadt hoeft geen stap naar achter te doen, wat resulteert in een erg gemakkelijke toegang tot de kofferruimte. De twee achterstoelen kunnen volledig worden weggeklapt, waardoor men een vlakke laadvloer krijgt. De voorstoelen worden verankerd op monorails en geven de indruk dat ze zweven. Met behulp van een ‘EasyEntry´ systeem schuiven de stoelen met één druk op de knop richting het dashboard, zodat passagiers gemakkelijk achterin kunnen plaatsnemen.
 
1.9 liter diesel met 212 pk
Onder de kap van de Antara GTC ligt een 1.9 liter dieselmotor met 212 pk. Het koppel van de motor bedraagt 400 Nm. Dit in combinatie met de zestrapsautomaat zorgt voor een spint van nul naar honderd in slechts 8 seconden. De topsnelheid is 210 km/h. Verder vermeld Opel er ook bij dat de dieselmotor uitgerust is met een partikelfilter.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Opel Antara grijpt tweede kans

Autonieuws
Gefacelifte Opel Antara grijpt tweede kans
> Artikel lezen

Opel Antara met Irmscher-look

Tuning & styling
Opel Antara met Irmscher-look
> Artikel lezen

Laten de prijzen de Opel Antara opnieuw floppen?

Autonieuws
Laten de prijzen de Opel Antara opnieuw floppen?
> Artikel lezen

Saturn Vue hybride: voorproefje Antara hybride?

Autonieuws
Saturn Vue hybride: voorproefje Antara hybride?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.