Autonieuws

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Enkele jaren geleden ontving de in Nederland ooit extreem populaire Outlander PHEV al een grote facelift. Ditmaal houdt Mitsubishi het kleiner met voornamelijk een verbeterde aandrijflijn.

Mitsubishi zal vanaf de Autosalon van Genève spreken van een behoorlijk vernieuwde Outlander PHEV, maar dat gaat ons te ver. Wie geen kenner is zal de visuele veranderingen met een loep moeten zoeken.
Om een handje te helpen: de koplampen hebben een andere indeling gekregen, de grille is hertekend en met name het onderste deel van de voorbumper – rondom de skidplate – kent een gewijzigd verloop. Druk oogt de Outlander PHEV nog altijd van voren en dat maakt het ontdekken van de herzieningen niet makkelijker. Aan de achterzijde springt de grotere dakspoiler wel meteen in het oog.

Luxere afwerking
De wijzigingen in het interieur bestaan volgens Mitsubishi uit luxere materialen, een hertekend instrumentarium, verbeterde stoelen, een versnellingspook die prettiger in de hand ligt en meerdere keuzes qua bekledingstoffen en decoraties.

Grotere motor
Het grootste nieuws is technisch van aard. Zo beschikt de vernieuwde Outlander PHEV over een 2.4 liter benzinemotor, een plus van 400 cc. Specificaties zijn de Japanners ons nog schuldig, maar de grotere viercilinder (die via het Atkinson-principe opereert) levert een hoger vermogen en koppel, zou soepeler en stiller zijn en zuiniger draaien.

Ook het vermogen van de ondersteunende elektromotor en de accucapaciteit maken een sprongetje. Met respectievelijk 10 en 15 procent, aldus Mitsubishi. Verder beschikt de PHEV voortaan over meer rijmodi. Naast Normal en 4WD Lock zijn er nu ook Snow en Sport.

Wanneer de gefacelifte Mitsubishi Uutlander PHEV gekocht kan worden is nog onbekend. Evenals de prijzen.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander (PHEV)

Autonieuws
Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Hogere prijs voor vernieuwde Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Mitsubishi Outlander PHEV komt eraan

Spyshots
Gefacelifte Mitsubishi Outlander PHEV komt eraan
> Artikel lezen

Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander

Autonieuws
Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Autotest | Mitsubishi Outlander PHEV

Autotests
Mitsubishi Outlander PHEV
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.