Autonieuws

Klassieke Jeep-styling: Jeep Patriot Concept

Jeep wil haar modellengamma flink uit gaan breiden. Bovendien wil het merk een nieuwe doelgroep aan gaan spreken. De Patriot Concept is een voorbode van een nieuwe Jeep.

De Jeep Patriot is een moderne interpretatie van de klassieke Jeep styling. Sterk en onmiskenbaar Jeep. De grille met zeven sleuven, de robuuste bumper, ronde koplampen en vrijstaande mistlampen geven de Patriot het traditionele Jeep-uiterlijk. De auto geeft je het gevoel elk terrein aan te kunnen.
 
Off-road
Niet alleen het uiterlijk doet denken aan de oude Jeeps. Ook de terreincapaciteiten van de Patriot moeten, net zoals de oude Jeep, dik in orde zijn. Naast de off-road capaciteiten was het gebruiksgemak van de Patriot erg belangrijk in de ontwikkeling. De vier deuren en de achterklep moeten veel gebruiksgemak bieden en ook die interieurruimte moet bovengemiddeld zijn.
 
Motorisch
Voor de aandrijving is er keuze uit een 2.4 liter benzinemotor en een 2.0 liter turbodiesel. Er is bovendien de keuze te maken voor en CVT-transmissie. Alleen al het feit dat Jeep over twee motoren spreekt betekent bijna zeker dat deze auto´s in productie zullen gaan.
 
Toekomstplannen
Naast de Patriot presenteert Jeep op de IAA ook de Compass. Beide conceptcars moeten volgens Jeep een nieuw publiek aanspreken. Bovendien laat het merk zien dat ze flink aan de weg timmeren en hun gamma uit willen breiden.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe diesel en faceliftje Jeep Patriot

Autonieuws
Nieuwe diesel en faceliftje Jeep Patriot
> Artikel lezen

Productieversie Jeep Patriot onthuld

Autonieuws
Productieversie Jeep Patriot onthuld
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.