Autonieuws

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Citroën presenteert de compleet nieuwe Berlingo. Met een design dat minder sterk aan de bestelbus van weleer doet denken, meer comfort en meer ruimte voor met name de nieuwe XL-uitvoering.

De Berlingo is een begrip onder Citrofielen. Het praktisch ingestelde model gaat al ruim 20 jaar mee en in die periode wist het liefst 1,7 miljoen harten voor zich te winnen. Niet slecht voor een auto die als bestelbus begon.

No-nonsense C3 Aircross
Maar dat was toen. Heden is de Berlingo veel meer een praktische personenauto. Met voortaan een (front)design dat sterk in lijn ligt met de Aircross-modellen van Citroen. Met name de C3 Aircross. Daarnaast hebben de Fransen naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan het comfort, de materialen aan boord en de rijeigenschappen. Zo is nieuwe, derde generatie Berlingo veel stiller, maar ook luxueuzer en moderner.

Van alle gemakken thuis
Binnenin past Citroen eveneens een compleet nieuw dashboarddesign toe dat eerder doet denken aan een conventionele personenauto. Zo ook de scala aan verkrijgbare features, zoals een head-up kleurendisplay, adaptive cruise control, een automatische parkeerrem, een achteruitrijcamera met Top Rear Vision, Grip Control met Hill Descent Assist Control en Trailer Stability Control en 4 connectiviteitsystemen al dan niet voorzien van draadloos opladen voor smartphones.

Ruim of ruimst
Een heuse primeur is dat de Berlingo voor het eerst leverbaar is in twee maten. De standaardmaat 'M' biedt qua ruimte en gemak wat men van de Berlingo gewend is. De nieuwe XL-uitvoering daarentegen beschikt over 35 centimeter aan extra bruikbare lengte, waarmee de totale lengte van de auto op een behoorlijke 4,75 meter uitkomt. De wielbasis van de Berlingo XL meet 2,97 meter en biedt desgewenste plek aan een derde zitrij.

Motoren
Op het motorpalet prijken meerdere benzines en diesels. De 1.2-benzine is verkrijgbaar met 110 of 130 pk. De 1.5 HDi met 75, 100 of 130 pk. Een handbak is standaard, maar optioneel is er voor sommige motorvarianten een 8-traps automaat beschikbaar, wat uniek is in dit segment.

Gerelateerde artikelen

Citroën Berlingo in hogere sferen als Mountain Vibe

Autonieuws
Citroën Berlingo in hogere sferen als Mountain Vibe
> Artikel lezen

Elektrische Citroën Berlingo van Venturi

Autonieuws
Elektrische Citroën Berlingo van Venturi
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.