Autonieuws

Audi A8 Security

Audi introduceert op de IAA twee bepantserde auto’s. In een wereld die steeds gewelddadiger wordt, groeit de markt van dit soort auto’s. Audi heeft dit in de gaten en gaat de A6 en de A8 leveren als Security.

De Audi A6 is in de Security versie bestand tegen kogels tot 0.44 millimeter Magnum kaliber. De A8 doet hier nog een schepje bovenop en is zelf tot 7.62 millimeter opgewassen. Hiermee voldoet de A8 Security aan de eisen van om in de klasse B6+ en B7 (Europese standaard) te vallen.
 
A8 alleen met W12
De Audi A8L W12 Quattro Security beschermt de inzittenden niet alleen tegen vuurwapens, ook handgranaten en andere explosieven dringen niet door tot in de Audi. Door alle bepantsering is de A8 wel een stuk zwaarder geworden. Om dit te compenseren is de A8 ook alleen maar leverbaar met de 6.0 liter W12 motor. Deze 12 cilinder levert 450 pk en heeft een koppel van 580 Nm. De automatische versnellingsbak is zodanig aangepast om nog steeds snel uit de voeten te kunnen, mocht dit nodig zijn.
 
Luchtvering
Verder wijzigde Audi de luchtvering van de A8 om het extra gewicht zo goed mogelijk op te vangen. Met dit systeem is er ook nog steeds de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende set-ups, zoals sport en comfort. Ook is er de mogelijkheid om de bodemvrijheid van de A8 aan te passen.
 
Nooduitgang
De Audi A8 Security is verder uitgevoerd met een nooduitgangsysteem. Dit systeem kan, als de deur niet meer open gaat, de schanieren tussen de deur en de auto simpelweg opblazen zodat er daardoor een opening is. Volgens Audi is de A8 de eerste auto met een dergelijk systeem.
 
Standaard intercom
PAX run-flat banden zijn standaard. Hiermee kan de auto nog 100 km doorrijden als de banden lek zijn. Verder heeft de A8 nog de nodige extra´s aan boord. Zaken zoals een fax, extra verlichting in de buitenspiegels, een telefoon, een koelkast, een DVD-speler en een intercom zijn standaard.
 
Rijcursus
Naast het verkopen van de bepantserde Audi’s, biedt Audi ook een rijvaardigheidscursus aan. Bij deze cursus leer je tal van zaken, zoals beter reageren in gevaarlijke omstandigheden en het beter kunnen besturen van de auto in extreme situaties.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film
> Artikel lezen

Teaserfestijn: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?

Autonieuws
Foto-overzicht: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?
> Artikel lezen

Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom

Autonieuws
Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom
> Artikel lezen

Terugblik op voorgaande generaties Audi A8

Autonieuws
Korte terugblik op voorgaande generaties Audi A8
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.