Autonieuws

Primeur: Audi Q7 Hybride Concept

Audi introduceert op de IAA in Frankfurt hun eerste hybride auto. Op basis van de Q7 heeft Audi een conceptcar ontwikkeld met hybride-aandrijving. Hiermee komt Audi met een concurrent voor de Lexus RX400h.

Onder de motorkap van de Q7 liggen twee motoren. Eén 350 pk sterke 4.2 liter V8 FSI motor met een koppel van 440 Nm én een elektromotor met 44 pk en een koppel van 200 Nm. In combinatie met de zestraps-automaat en het Quattro vierwielaandrijvingsysteem van Audi schiet de Q7 Hybride in 6,8 seconden naar de 100 km/h. De tussensprint van 80 naar 120 km/h doet de SUV in slechts 7 seconden. Ondanks deze verbluffende prestaties en het hoge gewicht van de auto - de Q7 Hybride weegt 2.410 kilo - geeft Audi een verbruik op van ´slechts´ 12,0 liter per 100 kilometer.  
 
NiMH accu’s
De elektromotor haalt z´n vermogen uit de NiMH accu’s die in een ruimte onder de bagageruimte verstopt zitten. Ook draaien alle elektrische systemen van de auto op deze accu’s. Wanneer er niet zoveel vermogen nodig is, laden de accu’s weer op via de benzinemotor. Is de snelheid lager dat 30 km/h, dan kan de auto volledig op de elektromotor rijden. In totaal weegt de Q7 Hybride 140 kg meer dan zijn gewone broer.
 
Zonnepanelen
Nog een leuke noviteit van de Q7 Hybride Concept is zijn dak. Hierin zitten namelijk een aantal zonnepanelen. Die zorgen ervoor dat de bestuurder een aantal minuten voordat hij weg gaat de auto de opdracht kan geven om het interieur alvast te laten afkoelen. Als het nodig is kan de auto zelfs extra energie uit accu’s van het hybride systeem halen.

Gerelateerde artikelen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.