Autonieuws

McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer

McLaren Special Operations heeft weer een fraai project afgerond. Deze keer werd de 570S onder handen genomen, zodat je straks als GT4-coureur de openbare weg op kunt.

Maak kennis met de MSO X-serie, tien 570S's vol onderdelen die je normaal alleen op de 570S GT4-racewagen terugziet. Het belangrijkste verschil met de GT4? In de MSO X mag je legaal de weg op, in de GT4-versie niet. Je kunt de buurt dus onveilig maken in een bolide die er echt heel erg bruut uitziet.

Als je de standaard 570S naast de MSO X zet, dan zijn de verschillen natuurlijk meteen duidelijk. Allereerst willen we het hebben over die achtervleugel, want daar kun je echt niet omheen. Ook niet als je de cijfers erbij pakt, want die vleugel moet tot 100 kilogram aan extra downforce genereren.

Verder springen ook de luchtinlaat op het dak, een dikke taartschep aan de voorkant, een fraaie diffuser, de titanium sportuitlaten en het interieur op. Als je in de MSO X stapt, dan wijst niets erop dat je een straatauto rijder. Kuipstoelen, vierpuntsgordels, brandblusser, koolstofvezel en gordels om de deuren open te maken: sportiever dan dit wordt het echt niet.

Tijd voor een kijkje onder de motorkap, waar niet zo heel veel nieuws te vinden is. Daar ligt nog steeds de 3.8 liter V8 met dubbele turbo, goed voor 570 pk. Met een topsnelheid van 328 km/h meer dan genoeg om los te gaan. De sprint van 0-100 km/h duurt krap 3,2 seconden.

Als je een MSO X wilt kopen, dan hebben we goed en slecht nieuws voor je. De tien exemplaren zijn op bestelling gebouwd, dus ze zijn allemaal al vergeven. Het goede nieuws: als je genoeg overmaakt op de rekening van McLaren, dan bouwen ze er vast nog wel één voor je.

Gerelateerde artikelen

Stug type, de McLaren 570GT met S Handling Package

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzaam hommagemodel: McLaren MSO 570GT

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren winterbanden: ook gummen in de sneeuw

Autonieuws
> Artikel lezen

600 LT is Mclaren's volgende smaakmaker

Spyshots
> Artikel lezen

McLaren presenteert nieuwe Long Tail, genaamd 600LT

Autonieuws
> Artikel lezen

Vorsteiner wil McLaren 570S koste wat kost aan de grond houden

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.