Autonieuws

Meer info over de nieuwe Toyota RAV4

Op de IAA presenteert Toyota de derde generatie van de succesvolle RAV4. De compacte SUV is gegroeid, beschikt over meer interieurruimte en de rij-eigenschappen zijn een stuk verbeterd.

De nieuwe RAV4 is 145 mm lager dan zijn voorganger (nu 4,395 meter lang). Dit levert ook een langere wielbasis op (+70 mm), wat natuurlijk ten goede komt aan het comfort van de passagiers. Ook in de breedte is de RAV4 gegroeit, die bedraagt nu namelijk 1,815 meter. Om het parkeren met de toegenomen buitenmaten toch nog een beetje makkelijk te houden heeft Toyota de draaicirkel verkleint naar 10,2 meter.
 
VSC+
Om de RAV4 een veilig weggedrag mee te geven, heeft Toyota alles uit de kast gehaald. Zo ontwikkelde Toyota een compleet nieuw veiligheidsysteem genaamd VSC+. Bij dit systeem zijn de veiligheidsystemen zoals ABS, Traction Control, Vehicle Stability Control en elektrische stuurbekrachtiging (EPS) geintergreerd in één systeem. Het VSC+ anticipeert op de mogelijkheid van onderstuur of overstuur en helpt de bestuurder door de juiste stuurbeweging gemakkelijker te maken en een onjuiste stuurbeweging te bemoeilijken. Het systeem zorgt er verder voor dat de auto beter onder controle gehouden kan worden tijdens het remmen of accelereren op een wegdek waarop er verschil in grip bestaat voor de linker en rechter wielen, door extra stuurkoppel te leveren en zo het scheef trekken van de auto te voorkomen.
 
Vierwielaandrijving
Een elektronisch 4WD-systeem controleert en regelt continu de verdeling van de aandrijfkracht over de voor- en achterwielen. Het systeem maakt het mogelijk dat de auto continu overschakelt tussen voorwielaandrijving en vierwielaandrijving, waardoor de stabiliteit onder alle omstandigheden zo optimaal mogelijk is en het brandstofverbruik zo laag mogelijk. Het systeem verbetert de stabiliteit en daarmee het rijgedrag tijdens acceleratie en het nemen van bochten.
 
Heuvels zijn geen probleem
Andere standaard aanwezige regelsystemen zijn het HAC (Hill-start Assist Control), een systeem dat voorkomt dat de auto bij het wegrijden op een helling achteruit rijdt en het DAC (Down hill Assist Control) dat de bestuurder assisteert bij het afrijden van een steile helling door de wielsnelheid te regelen (alleen leverbaar in combinatie met automatische transmissie).
 
177 pk dieselmotor
De nieuwe RAV4 is leverbaar met twee dieselmotoren en een benzinemotor. De benzinemotor is een 2 liter motor met 152 pk. De beide diesel hebben een 2.2 liter D-4D dieselmotor onder de kap, die in een 136 pk variant en in een 177 pk Clean Power variant gelevert kan worden. Vooral de 177 pk sterke diesel imponeert. De sprint van 0 naar 100 km/h doet hij in slecht 9,2 seconden. Al met al neemt hij slecht 7,2 liter diesel tot zich per 100 km.
 
9 airbags!
Toyota heet ook bij de RAV4 goed hoop om vijf sterren te halen bij de Euro NCAP botsproeven. De nieuwe Toyota RAV4 is zelfs leverbaar met negen airbags: tweefasen airbags voor de bestuurder en de voorpassagier, side airbags, curtain airbags voor de zijruiten vóór en achter en voor het eerst in dit segment, een knieairbag voor de bestuurder.
 
Voorjaar 2006
In het voorjaar van 2006 staat de nieuwe RAV4 bij de dealer. Prijzen en uitrustingen zijn nog niet

Gerelateerde artikelen

Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights

Autonieuws
Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker

Autonieuws
Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.