Autonieuws

Alfa Romeo 6C

'Alfa Romeo 6C krijgt groen licht'

De Alfa Romeo 6C is goedgekeurd door de hoge heren van Fiat Chrysler. Meer goed nieuws: de presentatie moet nog dit jaar plaatsvinden.

Alfa 6c
Dat nieuws is afkomstig van Pogea Racing, een tuner die al meer dan twintig jaar druk sleutelt aan Alfa's. Dit bedrijf stelt van een zeer betrouwbare bron gehoord te hebben dat de 6C eraan komt en dat de productie van start gaat in 2020. Dat klinkt nog ver weg, maar in de tussentijd gaat Alfa ons alvast warm maken.

De presentatie staat gepland voor later dit jaar, maar zou ook opgeschoven kunnen worden naar 2019. In 2020 zouden dan de eerste 6C's afgeleverd moeten worden bij Alfa-klanten. "Onze bron is onderdeel van het management van Alfa Romeo en al zijn uitspraken zijn tot nu toe uitgekomen", aldus Pogea Racing. Laten we dus hopen dat hij inderdaad gelijk krijgt.

Sergio Marchionne liet eerder al doorschemeren dat Fiat Chrysler flink wil investeren in Alfa. Na de Giulia en de Stelvio is er bijvoorbeeld ook een grotere SUV in de maak. Over de 6C is maar weinig bekend, maar laten we het erop houden dat het een grotere, dikkere en duurdere versie van de 4C wordt. Een concurrent voor de Jaguar F-Type.
Jordy Stuivenberg
Door Jordy Stuivenberg

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers