Autonieuws

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

'Niet Volkswagen, maar wij zijn de grootste autofabrikant ter wereld'. Zat zei Carlos Ghosn, de man die al jaren de scepter zwaait bij Renault-Nissan, tijdens een prestatie zonder ook maar een spier te vertrekken.

Er werd al een slag om de arm gehouden toen Volkswagen en Toyota eerder deze maand hun verkoopcijfers over 2017 lieten doorschemeren. En ja, traditioneel gaat de strijd tussen die twee giganten, maar sinds Renault-Nissan onder andere ook Mitsubishi heeft ingelijfd is het Frans-Japanse autoconcern serieus groot geworden.

Andere telling
Halverwege vorig jaar liet Ghosn al eens ontvallen dat de grootste worden zijn missie voor de komende jaren zou zijn, het liefst al voor 2017. En dat was zeker geen compleet loze uitspraak. Renault-Nissan ging namelijk als een niet te stoppen trein. Sterker, Volkswagen en Toyota voelden zich serieus bedreigd. En dat zouden ze nu des te meer moeten doen als het aan Ghosn ligt. Want, zo stelt de kleine grote Braziliaanse-Libanees, wanneer je appels met appels vergelijkt was Renault-Nissan zowaar de grootste autobouwer ter wereld.

'Volkswagen telt namelijk niet eerlijk', aldus Ghosn. De Duitsers rekenen namelijk ook hun vrachtwagentak mee in de totale verkoopcijfers. Dit in tegenstelling tot Renault-Nissan dat enkel personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen hierin meeneemt. Zonder de afzet van de truckmerken Scania en MAN zou Volkswagen niet 10,7 voertuigen maar onder de 10,6 miljoen stuks van Renault-Nissan uitkomen. Toyota komt er sowieso niet aan te pas met 10,35 miljoen verkochte eenheden, meent Ghosn.

Gerelateerde artikelen

Renault Ez-Go wil je stadsgids zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe

Overige
​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.