Autonieuws

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Opel, Alfa Romeo, Volkswagen, Chevrolet, Rover, Nissan… vroeger was het pluimage in het DTM zeer kleurrijk. Hoe anders is dat tegenwoordig. Al vele jaren vechten enkel Audi, BMW en Mercedes het met elkaar uit. En ook dat loopt ten einde, want die laatste heeft aangekondigd te zullen stoppen na 2018. Oftewel, hoe zinderend is het Duitse toerwagenkampioenschap nog?

Slechts een paar actieve merken behoeft heus niet meteen een saaie raceklasse op te leveren. Simpelweg omdat het spel in zo'n geval grotendeels door de coureurs zal worden gespeeld. Maar meer verschillende spelers geeft wel degelijk ook meer variabelen in een wedstrijd, met geheid meer spanning en sensatie tot gevolg.

Dat Mercedes-Benz eind 2018 ook de biezen pakt en daarmee Audi en BMW alleen achterlaat kan zodoende geen gezonde situatie zijn, ook al overleefde het DTM eerder al eens zo'n dun bezaaide periode aan deelnemende merken.

Meer merken zijn zodoende van harte welkom, zo vinden ook Audi en BMW. En illustrator RC Workchop. Deze ziet het wel zitten dat Ford terugkeert naar de Deutsche Tourenwagen Masters. Bij sterke voorkeur met de nieuwste GT, die zich reeds verdienstelijk heeft bewezen als geduchte racer in de 24 Uren van Le Mans. Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren is een tweede, maar mocht Ford overstag gaan, dan zou RC Workschop wat ons betreft gerust voor de Amerikanen mogen gaan tekenen.

Gerelateerde artikelen

Ken Block doet rondje Le Mans in Ford GT

Autonieuws
Ken Block stuurt Ford GT over Le Mans
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT: de prestaties (eindelijk!)

Autonieuws
Prestaties Ford GT
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.