Autonieuws

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Een jaar geleden stelde Nissan de (grondig) gefacelifte Qashqai voor. Dat betekent dat dat SUV-model nog zo'n twee à drie jaar mee zal gaan voordat 'ie vervangen wordt. En die opvolger zou weleens trekjes kunnen ontlenen van deze Xmotion Concept. Al moet je eerder rekenen op de Qashqai-generatie daarna.

Wat een stoer apparaat, deze Nissan Xmotion Concept. Niettemin behoeft het geen betoog dat het hier zeer nadrukkelijk om een studiemodel gaat. Een gegeven dat doorgaans inhoud dat je talloze stijlkenmerken en eigenschappen voorlopig niet in de showroom zal tegenkomen. Maar zeg nooit nooit, aangezien deze stilistische SUV-concept wel degelijk een voorproefje is van de toekomstige designtaal van het Japanse merk. Voor nu wil Nissan bovenal de reacties van het publiek erop loslaten. Dus kan het design je bekoren, laat je dan vooral horen. En wie weet kijk je dan nu al tegen de Qashqai van het jaar 2030 aan. Wijzelf zouden dat best kunnen waarderen.

Breder dan breedbeeld
Om nog eventjes wat dieper in de Xmotion te duiken. Dat digitale schermen alsmaar breder worden in auto's, is bekend. Maar Nissan laat er helemaal geen gras overgroeien. Over de volle breedte van het dashboard kijk je als inzittenden tegen schermen aan. Ogenschijnlijk lijkt het om één gigantisch display te gaan, maar eigenlijk zijn het meerdere die vrijwel naadloos aan elkaar zijn 'geplakt'. Hoe zou een filmpje hierop kijken ervaren?

Gerelateerde artikelen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.