Autonieuws

Smart verrast met Crosstown concept

Smart wil met de Crosstown showcar laten zien wat er allemaal mogelijk is op de basis van een Smart Fortwo. Het bijzondere aan de Crosstown is dat hij een volledige hybride-aandrijving heeft.

Op het eerste gezicht heeft de Crosstown wel iets weg van een kleine terreinwagen, maar Smart vertelt ons dat de Crosstown toch meer een auto voor de gewone weg is. Met natuurlijk de stad als voornaamste terrein.
 
Fortwo basis
Door de onderhuidse band met de Fortwo is de Crosstown ook zeer compact. De lengte van de Smart is blijven steken op 2,68 meter. De hoogte en breedte van de wagen zijn precies gelijk; beide 1,58 meter. De wielbasis van de auto bedraagt iets minder dan 1,90 meter. Net als de Fortwo beschikt de Crosstown over een tridion veiligheidskooi die de inzittenden veiligheid moet beiden.
 
Graffiti
Binnenin de Crosstown zijn een aantal elementen uit de Fortwo te vinden, maar ook een aantal nieuwe designelementen. Het interieur is een voorproefje voor een dashboard dat voldoet aan de Amerikaanse normen. Rechte lijnen domineren het interieur van de Crosstown. Dit in combinatie met de graffiti geeft het interieur een leuke uitstraling. Nieuw in het interieur is het grote dashboardkastje dat van het portier aan de passagierszijde tot aan het midden van de auto reikt.
 
Hybride-aandrijving?
De Smart Crosstown wordt aangedreven door een hybride aandrijving. Helaas laat Smart nog niet veel los over deze aandrijving. Ook weet Smart nog niet of de Fortwo en de Forfour er met een dergelijke aandrijving komen. Wel laat Smart weten dat de diesels van Smart in 2006 met een diesel partikelfilter (DPF) worden geleverd.
 
Opvolger Fortwo
De Smart Crosstown is voortgekomen uit een creatieve workshop van de ontwerpers van Smart. Bij deze workshop hebben de ontwerpers een week nagedacht over hoe een opvolger van de Fortwo eruit zou kunnen zien. De Crosstown was een van de ideeën die hieruit voortkwam.

Gerelateerde artikelen

Smart Vision EQ Fortwo: smart van jou, smart van mij

Autonieuws
> Artikel lezen

Smart trekt kap af bij Fortwo Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Smart fortwo cabriolet: goedkoopste cabrio van NL

Autonieuws
Prijzen nieuwe Smart fortwo cabriolet
> Artikel lezen

Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd

Autonieuws
Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd
> Artikel lezen

Smart presenteert drie elektrische modellen

Autonieuws
Smart presenteert drie elektrische modellen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.