Autonieuws

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Perfectie bestaat niet. Dus ook niet de volmaakte auto. Zelfs niet als deze 2,4 miljoen ex kost. We hebben het over de Chiron. Bugatti zag namelijk genoodzaakt een terugroepactie daarop te organiseren.

47 Chirons moesten terug naar Bugatti-dealer. Er bleek namelijk wat te kunnen schorten aan de lasnaden van de stoelen, met als gevolg dat de rugleuning daarvan los kon geraken. Iets dat je niets wilt bij een +400 km/h snelle bolide. Ook niet bij 250 km/h, trouwens, of als je meende goed te zitten voor een stoplichtsprint tot 100 km/h. In de krap drie tellen dat in beslag neemt kan er dan ineens veel meer gebeuren dan je lief is. Kortom, terug met die twijfelachtige exemplaren! Zo gezegd, zo gedaan. Al deed Bugatti het net even anders dan een huis-tuin-en-keuken-merk.

Vliegende Bugatti-dokter
Waar je bij de meeste terugroepacties je jezelf en je auto moet melden bij de dealer, in de (lange) wachtrij moet aansluiten en oploskoffie krijgt aangeboden, behoef je je als Bugatti-eigenaar eigenlijk niet eens uit je favoriete stoel te hijsen.

Na het versturen van een wettelijke informatiebrief, belde een zogenoemde 'vliegende dokter' de getroffen Chiron-rijder persoonlijk op. Enkel om een afspraak overeen te komen waar en wanneer de sleutel overhandigen kon worden. De rest verzorgde Bugatti, desnoods door de teruggeroepen Chiron op te halen met een (uiteraard hermetisch af te sluiten) vrachtwagen.

Meer opmerkingen over je Chiron-ervaringen tot dusver? Dan werden die ook gedubbelcheckt. Je Chiron staat er immers toch (bij een servicepunt van het merk). Vervolgens werd iedere getroffen Chiron weer netjes en spik en span teruggebracht. Waar en wanneer de eigenaar dat ook wenste. Nadien nog vervolgvragen? Bel de Bugatti-dokter! Zelfs 's nachts. Je wilt immers niet wakker liggen van je miljoeninvestering.

Gerelateerde artikelen

Hoe Bugatti een 400 km/h rijdende Chiron filmde

Autonieuws
Hoe Bugatti een 400 km/h rijdende Chiron filmde
> Artikel lezen

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Lifestyle & design
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.