Autonieuws

Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart

Niet heel lang geleden kreeg een rijkaard de handen behoorlijk op elkaar door de iconische Lancia Stratos nieuw leven in te blazen op basis van een Ferrari F430. Iets waardoor Dany Bahar (ex-Lotus en -Ferrari) zich kennelijk geïnspireerd voelde en nu eigen succes wil boeken met deze gereïncarneerde De Tomaso Pantera.

Bahar, ooit CEO bij Ferrari en Lotus maar nu de grote man bij het in Modena gevestigde Ares Design, zit zeker niet stil vanwege allerlei tuningprojecten of coachbuilding. Echter die bezigheden leveren hem tot op heden niet de grootschalige publiciteit op die hij in het verleden bij tijd en wijle gewend was. Wat doe je dan? Simpel: je neemt een vervlogen, maar nog altijd zeer geliefde sportauto die menigeen graag ziet terugkeren, vormt deze naar de huidige tijdsgeest en ontneemt hem z'n voornaamste zwakte door 'm te voorzien van een moderne, bewezen basis. Voilà, bij menig autoliefhebber loopt het water acuut uit de mond.

Geen Ford GT?!
Maak kennis met Project Panther, als het aan Dany Bahar ligt z'n nieuwste creatie die volledig tot wasdom komt. Zover is het echter nog niet, want er moeten zich eerst nog afdoende kopers melden. Maar dat kon weleens niet lang duren, want de Project Panther heeft alles wat je van een herboren De Tomaso Pantera wilt.

Nou ja, bijna alles. Want het zou pas echt gaaf en historisch verantwoord zijn geweest als Bahar niet de Lamborghini Huracan, maar de nieuwe Ford GT als donor had gekozen. De originele Pantera was immers ook voorzien van een Ford-V8.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.