Autonieuws

Prijzen voor nieuwe Dacia Duster

Eind januari zet Dacia de nieuwe Duster in de showroom en die is moderner, luxer, stiller en veiliger. Maar ook duurder.

De kenners (en dat zijn er velen) zie het natuurlijk meteen: de nieuwe Dacia Duster is dan weliswaar niet in formaat gegroeid, verder is 'ie in alle opzichten meer een compacte SUV van deze tijd.

Zo is het exterieur flink opgefrist en kreeg 'ie zelfs een compleet nieuw dashboard. Ook qua luxe, afwerking en veiligheid zijn er stappen gemaakt aan de hand van diverse elektronische infotainment- en assistentiesystemen. Dit alles zonder de bewezen offroadcapaciteiten hieronder te laten lijden. Klinkt als een goed-nieuws-show. Maar weet ook dat Dacia hier gemiddeld bezien zo'n 1.000 euro extra rekent.

Prijzen
Was de oude Duster er vanaf ruim 18 mille. De nieuwe staat in de boeken voor € 19.230,- zonder veranderingen aan de aandrijflijn. Ook beschikt de instapper nog altijd over de 125 pk sterke TCe-benzine met voorwielaandrijving. Wel luisteren de uitvoeringen voortaan naar andere namen, zoals Essential, Comfort en Prestige, maar of Dacia de standaarduitrusting van elk ook heeft aangepast ten gunste van de klant, is onduidelijk. De Comfort en Prestige, tevens voorzien van TCe met 125 pk, zijn er voor respectievelijk € 20.680,- en € 22.180,-.

Graag 4x4-aandrijving? Dat kan opnieuw. Je betaalt dan op z'n minst honderd euro meer dan de Duster TCe Prestige 4x2. Dieselen is niet mogelijk, maar er verschijnt in een later stadium nog wel een SCe Bi-Fuel motor met 115 pk. De prijs daarvan volgt nog.

Gerelateerde artikelen

Waarom niet: de Dacia Duster als pick-up

Autonieuws
Dacia Duster in Roemenië als pick-up
> Artikel lezen

Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up

Autonieuws
Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Duster zich het predicaat budget nog permitteren?

Spyshots
> Artikel lezen

Productiemodel Renault Duster Oroch onthuld

Autonieuws
Renault Duster Oroch
> Artikel lezen

Dacia heeft een nieuwe Duster, écht waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.