Autonieuws

Aston Martin trekt personeel aan voor...

Aston Martin trekt personeel aan voor Formule 1-entree

Aston Martin heeft nieuwe stappen gezet om vanaf 2021 als motorleverancier in de Formule 1 te stappen. Voormalig Ferrari-motorenchef Jörg Ross moet het project opzetten.

Aston Martin trekt personeel aan voor Formule 1-entree
De Britse fabrikant is vanaf volgend seizoen de titelsponsor van Red Bull. Ze zouden ook interesse hebben om vanaf 2021 motoren te gaan leveren, maar dan moeten de kosten wel behoorlijk omlaag. Aston Martin-topman Andy Palmer toonde zich eerder al enthousiast over de plannen die vorige maand werden gepresenteerd.

Naast Ross is ook Luca Marmorini op het Formule 1-project gezet. Hij werkte in de jaren '90 in dezelfde rol als Ross voor Ferrari en staat sinds kort op de loonlijst bij de Britten. Voorlopig is het doel de ontwikkeling van een concept-versie van de nieuwe Formule 1-motor, maar dat toont wel aan dat Aston Martin zeer serieus bezig is.

Het kan helaas nog wel even duren voor er duidelijkheid komt over het motorenreglement. Fabrikanten als Aston Martin waren enthousiast, maar de bestaande merken gaven flink tegengas. Ferrari dreigde zelfs te vertrekken.
Jordy Stuivenberg
Door Jordy Stuivenberg
Aston Martin trekt personeel aan voor Formule 1-entree

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers