Autonieuws

McLaren winterbanden: ook gummen in de sneeuw

McLaren zorgt er graag voor dat je ook in de winter de weg op kunt. Daarom worden alle Sports Series-modellen voorzien van speciale Pirelli-winterbanden.

McLaren zou McLaren niet zijn als het er niet alles aan zou doen om die bandenset zo licht mogelijk te maken. Ze zijn dan ook gemaakt van 14-inch lichtmetaal. Pirelli zorgt voor de MC Sottozero 3-rubbers, die op hun beurt weer voorzien zijn van het McLaren-systeem dat de bandendruk in de gaten houdt. De set is beschikbaar voo de 540C, 570S, 570GT en 570S Spider.

De Pirelli-banden zijn voorzien van een patroon dat ook onder lastige omstandigheden voor maximale grip zorgt. Ze doen hun werk al als het kouder dan 7 graden celcius wordt, ook als het regent of sneeuwt. In de regen sta je tot 10 procent sneller stil, in de sneeuw is dat zelfs 20 procent. Zeker in een McLaren kan dat het verschil maken tussen een veilige noodstop óf een bak schade.

"Het zou voor iedere McLaren-rijder prioriteit moeten zijn om banden te gebruiken die passen bij het weerbeeld. Zeker als je het hele jaar veilig wilt rijden", aldus Carl Whip van McLaren. "Of winterbanden nu verplicht zijn of niet: als je ze klaar hebt staan als tweede set, ben je altijd klaar voor de winter."

Gerelateerde artikelen

Stug type, de McLaren 570GT met S Handling Package

Autonieuws
> Artikel lezen

Vorsteiner wil McLaren 570S koste wat kost aan de grond houden

Tuning & styling
> Artikel lezen

McLaren presenteert nieuwe Long Tail, genaamd 600LT

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer

Autonieuws
McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer
> Artikel lezen

Zeldzaam hommagemodel: McLaren MSO 570GT

Autonieuws
> Artikel lezen

600 LT is Mclaren's volgende smaakmaker

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.