Autonieuws

Hennessey Venom F5 heeft nu ook een binnenkant

Begin deze maand schokte Hennessey Performance de wereld met de dik 480 km/h snelle Venom F5. Specificaties en plaatjes vlogen door de lucht, behalve over en van het interieur. Tot nu.

Het viel te verwachten. Een 1.600 pk sterke hypercar die vanaf de eerste tot de laatste bout is ontwikkeld om loeisnel te zijn zou natuurlijk niet baden in luxe en comfort. En ja hoor, dat laatste kun je op je buik schrijven wanneer je plaatsneemt in de Hennessey Venom F5. In het interieur gaat het er uiterst minimalist aan toe.

Het enige toefje 'luxe' is het vele carbon, al is het gebruik daarvan bovenal functioneel, want vederlicht en oersterk. Oké, om nog iets van comfort te bieden hebben de Texanen ook een lap Alcantara over de sportkuipen getrokken. Maar dat is het dan ook echt wel qua weelde.

Stuurwiel doet alles
Wij weten niet hoe het bij jou zit, maar wij vinden de binnenzijde van de Venom F5 wel iets weghebben van dat van de McLaren P1. Dit vanwege de vergelijkbare, verticale reep wat de middenconsole moet voorstellen en het racy-stuurtje waarop nagenoeg alle fysieke knoppen zitten. Ook in de Venom F5 is het stuurwiel dus echt verreweg je beste maatje aan boord. Zelfs de richtingaanwijzers bevinden zich erop.

Geïntegreerd instrumentarium
Bijzonder (gaaf?) is dat Hennessey ervoor heeft gekozen om het volledig digitale instrumentarium in het stuurwiel op te nemen. Of het ook slim is, is een tweede, aangezien de ongetwijfeld vele rijgegevens nu meedraaien met de stuuringevingen. Dat lijkt ons de afleesbaarheid niet ten goede komen. Maar ach, bij +400 km/h kun je überhaupt beter niet meer je ogen laten wegglijden van de weg voor je.

Meer weten over de Hennessey Venom F5? Lees dat ons artikel ten tijde van de officiële onthulling.

Gerelateerde artikelen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Autonieuws
BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.