Autonieuws

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Nu Porsche de GT2 RS als grande finale heeft geïntroduceerd, kan je alvast beginnen met afscheid nemen van de huidige generatie 911. Met de nieuwe 911 wordt al deftig getest en dat geeft ons de aanleiding nog wat verder op de zaken vooruit te lopen. Met een serie digitale illustraties.

Na ruim 50 jaar meer van hetzelfde denk je toch niet dat Porsche het designroer bij de 911 ineens gaat omgooien?! Had je hier wel op gehoopt, dan heb je dikke pech. Gaat niet gebeuren. Nimmer nooit niet, allicht. En zodoende zal de evolutie van de sportwagenicoon worden voortgezet. Hoe de nieuwe 911 zich dan zal onderscheiden van z'n voorganger? Wij hebben zo onze vermoedens…

Grove accentlijnen
De nieuwe 911 GT2 RS al bewonderd? Wat een helleveeg hè? En dan die luchtinlaten aan de voorzijde... Gigantisch zijn ze! Functioneel zullen ze hun taak ongetwijfeld verstaan, maar of ze ook echt fraai zijn? Wen er echter maar vast aan, want de GT2 RS plaveit wat dat betreft de weg van de volgende generatie 911. Zowel voor- als achteraan zullen dit soort strakke, vrij grove lijnen de conservatieve rondingen van de nieuwe 911 bepalen.

Het bedoelde resultaat van deze designevolutie: een visueel minder lieve en juist agressievere Elfer. In dat licht bezien is het ook nog maar de vraag of de gecentraliseerde uitlaten het overleven, zoals je die nu vindt op de duurdere en snellere modellen. Hoe meer blaaspijpen, hoe beter zegt men weleens en iets in ons zegt dat dit credo heden nog altijd staat als een huis.

Digitalisering
Qua exterieur mag de 911 mogelijk ietwat terug in de tijd gaan, binnenin en ook onderhuids maakt 'ie ontegenzeggelijk een stap vooruit. Zo zal het ganse instrumentarium nog meer pixels bevatten en worden infotainmentschermen groter. Sterker, enkel de traditionele toerenteller direct in het blikveld van de bestuurder zal nog analoog zijn, terwijl gesture control (bediening via gebaren) niet wordt uitgesloten voor de gadgetfreak.

Hybride
Grootste nieuws op motorenvlak is de komst van een heus hybridemodel, de 911 E. Of Porsche deze stap – bij de 911 – wil maken, betwijfelen we, maar ze zal wel moeten. De EU vereist het in hun tomeloze jacht naar minder CO2-uitstoot. Door een 911 Diesel, waarover lang is gepraat in de wandelgangen, zal wel een streep zijn gehaald. En de bestaande boxer-benzines? Die blijven aan zo lang het kan. Al, als we een gokje mogen wagen, zou het ons niet verbazen dat er op termijn een derde turbo bijkomt. Een elektrische welteverstaan.

Naar verluidt gaat Porsche de nieuwe 911 in de eerste helft van 2018 voorstellen, met een lancering in de tweede helft.

Gerelateerde artikelen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.