Autonieuws

Opel's Pace!-programma

Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's

Het vormt nauwelijks nog autonieuws na eerdere, vergelijkbare aankondigingen van andere automerken: ook Opel wil zich louter nog bezighouden met hybrides en volledig elektrische auto's. Dit staat in de zogenaamde Pace!-toekomstplannen die het merk zonet heeft uitgerold.

Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's
Het nieuws vanuit het hoofdkwartier in Rüsselsheim moet voor Opel Nederland in het bijzonder ongetwijfeld met een ietwat dubbelgevoel binnenkomen. Want tegelijk dat de importeur zelf de volledig elektrische e-Ampera vele duurdere euro's hoger in de prijslijst moet zetten – wegens gewijzigde afspraken met voormalig moederbedrijf GM – wordt bekend dat de kersverse PSA-dochter enkel nog oog heeft voor geëlektrificeerde auto's. Bedoeling is dat er vanaf het jaar 2024 enkel nog hybrides, plug-ins en EV's met een bliksemschicht op de neus van de band rollen.

Rap tempo

'2024, dat is pas over 6 jaar?!' horen we je nu denken. Klopt. Maar per direct zit er al schot in Opel's toekomstzaak die gebukt gaat onder de noemer Pace! (inclusief uitroepteken). Zo kun je nog voor het jaar 2020 aanbreekt al vier geëlektrificeerde Opels in de showroom verwachten. Daaronder onder meer een volledig elektrische Corsa. Maar ook een Grandland X PHEV, een plug-in hybride.

Schaalvergroting

Los deze nieuwe modellenkoers is Opel erop gebrand eindelijk weer eens zwarte cijfers te kunnen schrijven. Iets dat maar niet lukte onder het bewind van GM. Hoe de PSA Groep als kersvers moederbedrijf dit wel voor elkaar denkt te boksen? Wel, door een zeer actieve schaalvergroting tussen de merken Citroën, Peugeot en dus Opel.

Maakt Opel nu nog gebruik van negen verschillende platformen, dat moeten er maximaal twee worden, beide afkomstig van PSA. Idem dito de motoren en transmissies en heel veel andere onderdelen. Niet bijster veel cruciale componenten zullen nog van Duitse afkomst zijn straks. Kortom, toekomstige Opels bevatten heel wat Frans DNA. Maar dit dient allemaal een hoger doel, namelijk vanaf 2019 break-even draaien (vanaf een jaarproductie van 800.000 auto's). Lukt dit, dan gaat Opel letterlijk vanaf 2020 voor de langgekoesterde winst. Te beginnen met een marge van 2 procent en 6 procent vanaf 2026.
Redactie
Door Redactie
Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers