Autonieuws

Rijdt Alonso volgend jaar Le Mans met Toyota?

Tweevoudig Formule 1-kampioen Fernando Alonso zou overwegen volgend jaar deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. De Spanjaard heeft zijn zinnen gezet op een stoeltje bij Toyota.

Bronnen van Motorsport.com melden dat de coureur van McLaren op het punt staat om zijn plannen bekend te maken. De eerste stap zou al op 19 november volgen, want dan staat er in Bahrein een test op het programma voor alle teams uit het World Endurance Championship. Daar zou Alonso mogelijk al in de Toyota TS050 Hybrid willen stappen.

Er gaan geruchten dat Alonso eerder deze week een bezoekje bracht aan de fabriek van Toyota Motorsport in Keulen, waar hij een stoeltje liet maken. De Japanse renstal wilde daar niet op reageren, al liet teammanager Rob Leupen wel doorschemeren dat de deur voor een rijder als Alonso altijd open staat. Zeker nu zijn nieuwe McLaren-deal het mogelijk maakt om een uitstapje naar Le Mans te maken.

"We hebben altijd interesse in de beste rijders en onze technisch directeur Pascal Vasselon kent Fernando nog uit zijn tijd met Michelin in de Formule 1", aldus Leupen, die weinig moeite doet om zijn interesse in de Spanjaard te verbloemen. Laten we dus hopen dat beide partijen een mooi plan samenstellen, zodat Alonso in 2018 voor de Le Mans-zege kan gaan.

Gerelateerde artikelen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.