Autonieuws

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

De Maserati Levante is op snelheid nog niet de Porsche Cayenne-killer waar iedereen op hoopte. De Italianen gaan dat nu rechtzetten met de Levante GTS, die beschikt over een dikke V8.

Neem de V8 uit de Quattroporte VI GTS, lepel die in de Maserati Levante GTS en klaar ben je. Het resultaat is een SUV met 570 pk en 700 Nm koppel, ruim voldoende om de Porsche Cayenne bij te benen. Die Duitse bolide heeft een topsnelheidi van 286 km/h, dus reken er maar op dat je soortgelijke snelheden kunt halen in je Levante.

De 3.8 liter V8 die klaar wordt gestoomd voor de Levante GTS is afkomstig van Ferrari, dus qua geluid zal de Maserati uitermate lekker klinken. Als je over asfalt scheurt in ieder geval, want een echte offroader is ook de GTS niet. Sterker nog: met al dat extra vermogen is 'ie ongetwijfeld nog minder comfortabel op onverhard terrein.

De Maserati Levante GTS staat gepland voor de eerste helft van 2018, maar het is mogelijk dat 'ie een paar maanden uitgesteld wordt. Als Maserati besluit de standaard Levante eerst van een facelift te voorzien, dan volgt de GTS waarschijnlijk in of na de zomer.

Gerelateerde artikelen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève

Autonieuws
Maserati Levante plaagt in aanloop naar Genève
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.