Autonieuws

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Eerst de Drift Mode en nu de Drift Stick. Bij Ford Performance weten ze piekfijn waarvan stuurmannen gaan stuiteren van enthousiasme.

De Ford Focus RS was al onze favoriete hot hatch van het moment, niet in de laatste plaats vanwege de rebelse Drift Mode. Maar vanaf nu spant het bij voorkeur in smurfblauw uitgevoerde rij-ijzer helemaal de kroon. Ford gaat 'm namelijk leveren met zogeheten Drift Stick, een handrem zoals je die ook vindt in heuse WRC-monsters om de kont ervan resoluut om te kunnen gooien.

Ken Block
Dat juist Ford met dit waanzinnige foefje komt is zo vreemd niet met driftgod Ken Block als uithangbord van vlees en bloed. Naar het schijnt kwam het idee voor de Drift Stick zelfs hoogstpersoonlijk van de professioneel bandenroker (die moment bezig is aan het finetunen van zijn volgende Gymkhana, nummer 10). Feit is in elk geval dat Block medeverantwoordelijk is geweest voor afstemming van de speciale handrem om 180-gradenbochten middels één ruk te kunnen nemen.

Inbouw achteraf mogelijk
Teleurstellend nieuws is er helaas ook. De Drift Stick is enkel bestemd voor de Amerikaanse en Canadese markt en kost daar 999 dollar. Europa kan dus weer eens fluiten naar de pret. Echter er gloort hoop aan de horizon.

De werking van de handrem geschiedt namelijk niet hydraulisch – zoals in de rallysport – maar elektronisch en zou zodoende vrij simpel te installeren zijn. De Drift Stick is bovendien ook achteraf in te bouwen, en een paar boutjes aandraaien plus de stekker ervan inpluggen in de usb-poort van de Focus RS zou de truc al doen. Oftewel, grijze import lonkt.

Gerelateerde artikelen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.