Autonieuws

Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig

Je vindt hem geweldig, of spuuglelijk. Een tussenweg is er eigenlijk niet voor de Citroën C4 Cactus. Nou ja, was er niet. Want met deze ingrijpende facelift is hij toch echt een stuk minder stekelig geworden dan zijn voorganger.

Dit is een facelift van het type waarbij je niet twee keer hoeft te kijken om de verschillen waar te nemen. Alleen al het feit dat de Airbumps van de deurpanelen zijn verwijderd maakt al een verschil van dag en nacht. Blijkbaar heeft Citroën ook ingezien dat het idee wellicht innovatief is, maar lang niet iedereen kan waarderen. Helemaal verdwenen zijn ze overigens niet, ze nemen nu de plaats in van de traditionele stootstrip. Zij het wel wat groot uitgevallen.

Agressiever, maar toch vriendelijker
Ook het front onderging een ware metamorfose. Het Citroën-logo kreeg een meer prominente plek en werd samen met de grille en koplampen samengesmolten tot een veel agressiever front. Het design van de achterbumper, achterlichten alsook van diverse details werd eveneens vernieuwd.

'Hydraulische kussens'
Citroën mikt heel duidelijk weer meer op comfort. De vernieuwde C4 Cactus is namelijk uitgevoerd met Progressive Hydraulic Cushions, een techniek waarbij oneffenheden in het wegdek gefilterd worden. Het moet doen denken aan de veerbollen van weleer. Kort gezegd komt de techniek erop neer dat er binnen de dempers twee kleine extra dempers zitten om zowel het in- als uitveren soepeler te doen verlopen.
Maar dat is niet alles. Ook de speciale stoelen met zeer zachte zittingen en de extra geluidsisolatie moeten het comfort bij Citroën weer naar een hoger plan tillen.

2018 bij de Citroën-dealer
De vernieuwde Citroën C4 Cactus staat in het eerste kwartaal van 2018 bij de dealers. De prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste rij-indruk | Citroën C4 Cactus

Autonieuws
Eerste rij-indruk | Citroën C4 Cactus
> Artikel lezen

Citroën gaat uit haar bol met de Cactus M

Autonieuws
Citroën gaat uit haar bol met de Cactus M
> Artikel lezen

Extreem zuinige Citroën C4 Cactus Airflow

Autonieuws
Extreem zuinige Citroën C4 Cactus Airflow
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.