Autonieuws

#PRIMEURS

Dit zijn dé primeurs op de Tokyo Motor Show 2017

Autominnend Japan staat op z’n kop momenteel. De tweejaarlijkse Tokyo Motor Show is namelijk weer gaande. Misschien minder relevant voor de gemiddelde Europese autokoper dan de beurzen in Genève en Frankfurt, maar geheel vrij van interessant autonieuws is dé autotentoonstelling van Japan nu ook weer niet. Dit zijn dé primeurs die zelfs voor ons het meepikken waard zijn.

Mazda Kai Concept
N01

Mazda Kai Concept

De huidige Mazda3 is pas 4 jaar jaar oud en kan weleens een kort leven zijn beschoren. Maar of we dat nu zo erg vinden? Deze gelikte Kai Concept is namelijk een voorbode van de nieuwe generatie 3, en Mazda kennende blijft het vaak trouw aan haar studies. Lees meer »

Subaru XV Fun Adventure Concept
N02

Subaru XV Fun Adventure Concept

De Subaru XV is van nature al behoorlijk avontuurlijk ingesteld, maar deze XV Fun Adventure slaat, zoals z'n naam al zegt, pas echt alles. Speciaal verzonnen voor wie van een actief buitenleven houdt. Opgeruigd van de eerste tot de laatste schroef is dit een echte alleskunner. Enkel voor bikkels dus. Lees meer »

Mitsubishi e-Evolution Concept
N03

Mitsubishi e-Evolution Concept

Na een pauze wil Mitsubishi, dat voornemens is sterk te groeien in de komende jaren, niets liever dan weer geassocieerd worden met (vierwielaangedreven) SUV's. Net als vroeger, maar dan wel elektrisch van snit voortaan. Een voorproefje wordt gegeven met deze e-Evolution. Lees meer »

Toyota HV Sports Concepts
N04

Toyota HV Sports Concepts

Wat krijg je als je Toyota's Le Mans-racer kruist met de GT86? Nou, deze HV Sports Concepts. Geloof ons, in het echt oogt deze compacte hybride-sportauto spectaculairder dan op de foto's. En dat kan ook weleens gelden voor het rijgedrag. Lees meer »

Lexus LS+ Concept
N05

Lexus LS+ Concept

Lexus heeft nog niet zo lang geleden de gloednieuwe LS voorgesteld. Als vlaggenschip van het merk is die al tot veel in staat, maar nog niet in geheel elektrisch rijden en dat zonder interventie van een bestuurder. Deze LS+ Concept kan dat echter wel en je kan 'm rond 2020 in de showroom verwachten. Lees meer »

Nissan Leaf (Nismo)
N06

Nissan Leaf (Nismo)

De eerste generatie Nissan Leaf was een van de pioniers onder de elektrische auto's. Als tweede generatie is 'ie al lang niet meer de enige in z'n soort. En toch hoopt Nissan ermee beter mee te kunnen doen met de beste onder de EV's, dankzij een sterk vergrote actieradius en een meer allerdaagse vormgeving. Lees meer »

Subaru Viziv Performance Concept
N07

Subaru Viziv Performance Concept

Een torenhoge BPM heeft de Impreza WRX STi onbetaalbaar en een zelden geziene gast op de Nederlandse wegen gemaakt. Maar we moeten er niet aan denken dat Subaru daardoor de nieuwe generatie niet meer richting ons land zal verschepen. Zeker niet nu weten dat deze Viziv Performance Concept hint naar dat Japanse feestbeest.

Suzuki e-Survivor Concept
N08

Suzuki e-Survivor Concept

Tal van maffe conceptcars heeft Suzuki meegenomen naar de Tokyo Motor Show, want dat vinden de lokale autofans maar wat leuk. Maar dit is toch wel de meest dol-dwaze: de e-Survivor. Alsof de Jimny iets te veel smarties is toegediend. Lees meer »

Toyota Ride i-Concept
N09

Toyota Ride i-Concept

Een auto als je beste maatje, wie wil dat nu niet? Zo'n auto die je begroet wanneer je hem tegemoet loopt en uitzwaait bij ieder afscheid. Eentje die inspeelt op je emoties en natuurlijk geen financieel blok aan het been betreft. Zoek je zo'n auto? Wel, dat je de Toyota Ride i-Concept jouw ideale kameraad op vier wielen. Lees meer »

Toyota TJ Cruiser Concept
N10

Toyota TJ Cruiser Concept

Ooit had Toyota de FJ Cruiser. Dat was allesbehalve een klassieke schoonheid. En het lijkt erop dat de Japanners hier nog trots op zijn ook, want de gelijknamige studie die momenteel in Tokyo de aandacht opeist, is al net zo'n lelijkerd. Maar wel ontzettend ruimte en functioneel. Het Japanse equivalent van de Fiat Multipla? Lees meer »

Yamaha Cross Hub Concept
N11

Yamaha Cross Hub Concept

Yamaha is natuurlijk vooral bekend als fabrikant van motorfietsen en/of hifi-apparatuur. Maar soms waagt het zich ook aan een auto, zoals nu met deze Cross Hub Concept, een eigenaardige, bonkige pick-up waarbij de laadbak uiteraard is bestemd voor twee tweewielers van het merk.

Honda Sports EV Concept
N12

Honda Sports EV Concept

Conceptscars hoeven niet per se uitbundig en schreeuwerig te zijn om de handen op elkaar te krijgen. Soms schuilt de jubelstemming bij pers en publiek in de eenvoud, en de retro-gestileerde Honda Sports EV is daar een perfect voorbeeld van. Top gedaan, Honda! Lees meer »

Toyota Fun-Comfort Ride Concept
N13

Toyota Fun-Comfort Ride Concept

Iets te veel Renault Espace wat ons betreft, maar daardoor evenzo imposant. De Toyota Fun-Comfort Ride is erop gebrand z'n inzittenden zo geriefelijk van A naar B te brengen. Het interieur biedt daarvoor een zee van ruimte, maar vooral de knusse stoelconfiguraties zijn daar debet aan. Lees meer »

Mazda Vision Coupé
N14

Mazda Vision Coupé

Zonder enige twijfel de fraaiste concept op de 45ste Tokyo Motor Show: de Mazda Vision Coupé. Ook al worden we stilaan een beetje knorrig omwille van het uitblijven van een nieuwe RX (met wankelmotor), rekken we anderzijds het geduld graag nog eventjes wat langer als Mazda deze vierdeurs schoonheid in productie neemt. Met spoed asjeblieft! Lees meer »

Nissan IMx Concept
N15

Nissan IMx Concept

Nissan is ervan overtuigt dat in autonoom rijden de toekomst van de auto schuilt, en daar hoort natuurlijk een geruisloze aandrijving en riante binnenruimte bij. En het liefst in een stoere verpakking. Gooi al die elementen in de blender, druk op start en niet veel later heb je deze IMx Concept, een crossover met een elektrische actieradius van 600 km. Lees meer »

Gerelateerde artikelen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen